Сви заједно за помоћ Стојковићима

Хуманитарна организација Срби за Србе посетила је средином фебруара социјално угрожену четворочлану породицу Стојковић која живи у условима тешког сиромаштва у селу Партеш на Косову и Метохији (општина Гњилане). Чине је самохрани отац Милорад и деца Тамара (8), Милош (7) и Јелена (6). Њихова мајка их је напустила када је најмлађе дете имало само 1.5 годину, а недуго потом и извршила самоубиство. Иако одрастају у тешким условима, деца су васпитана и ведрог духа. Њихов отац се труди да им пружи најосновније, вредан је, али потребна му је подршка. Иако смо се у оваквим ситуацијама на терену често сусретали са ситуацијом да отац има проблема са алкохолом, у случају Милорада Стојковића смо се пријатно изненадили његовом трезвеношћу, љубављу према деци и чврстој вољи да опстане на Косову и Метохији.

 Другарица са Тамаром и Јеленом Стојковић

Породица живи од косовског и дечијег додатка, што није довољно за подизање троје деце, али отац поред тога држи кокошке и труди се да им обезбеди најосновније упркос отежаном кретању и тешким условима живота. Управо је помоћ у побољшању животних услова најпотребнија. Потребно је да се ходник и две собе у приземљу куће реконструишу и доведу у функционално стање, као и да се обезбеди комплетно нов намештај јер су садашњи узели на отпаду и у веома је лошем стању.

 Милош Стојковић

 Самохрани отац Милорад

Средином маја прикупљено је 5.841 канадских долара на палачинка журци у Мисисаги (Канада) за помоћ породици Стојковић. Мајстори су проценили да је потребно око 10.000 евра како би се пројекат реализовао. План је да се током пролећа и лета прикупе неопходна средства од донатора из целог света, тако да грађевински радови почну на лето и да најмлађим Стојковићима обезбедимо макар мало здравије и пријатније одрастање.

 Јелена Стојковић

Позивамо све људе добре воље да се укључе и прилозима помогну пројекте Хуманитарне организације Срби за Србе који имају за циљ да помогну социјално угрожене вишедетне српске породице широм Балкана.