18. јануара 2012.

Свебор из Тулна помогли у Бијељини

Свебор из Тулна помогли у Бијељини
Велики пријатељи наше организације СВЕБОР ''Свети Симеон Мироточиви'' из Тулна прикупили су и организовали хуманитарну акцију помоћи за породицу Аврамовић из села Модран код Бијељине. На жалост повод за ову акцију била је вест о самоубиству оца породице Цвјетка, бившег добровољца Војске Републике Српске којој је приступио повратком из Беча, у којем је спокојно живео и радио. Цвјетко је иза себе оставио супругу Јадранку и децу Данијелу (15) и Горана (13).

 Повод за Цвјетково самоубиство била је неподношљива ситуација у којој његова деца нису имала довољно хране, одеће, обуће, без струје и других основних услова за живот. Без струје су живели пуних 12 година. ''Окидач'' је била ситуација са локалном општином у којој Цвјетко није успео да скупи 50КМ (25 евра) за поновни прикључак на струју свог дома.

 Наши пријатељи из СВЕБОРА су у два наврата посетили и помогли самохрану мајку Јадранку, први пут са 380 евра, други пут за Божић са 650 евра у новцу, 100 евра у храни, заједно са мало одеће и Божићним пакетићима.

Уколико неко жели да ступи у контакт са овом породицом и пружи им неопходну помоћ може то учинити преко наших пријатеља из Тулна путем следеће емаил адресе:

Повезане вести

Коментари