СЗС добили повељу ”Теслин народ”

Током Видовданског викенда у америчком граду Филаделфији одржана је велика свечаност “200 година од доласка првог Србина у Америку”. Прослава је организована од стране Теслине научне фондације на челу са господином Николом Лончарем уз свесрдну помоћ великог броја угледних Срба волонтера. Организација “Срби за Србе” добила је посебну повељу “Теслин народ” за свој минули хуманитарни рад. Додељена повеља представља велико признање за нашу организацију и још већу обавезу да наставимо са бољим и посвећенијом хуманитарним радом у будућности.

Тродневна прослава започета је у граду Рајханму у Њу Џерзију где је Теслина научна фондација доделила бисту Николе Тесла на поклон граду. Биста Николе Тесле ће у будуће стајати на главној железничкој станици и подсећати свакодневне пролазнике на то ко је био велики Српски научник.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/SZSUSA/2014/nikola_tesla_foundation/filadelfija-2.jpg

Господин Никола Лончар (лево) оснивач Теслине научне фондације и Александар Крсмановић, члан организације ”Срби за Србе” из Вашингтона https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/SZSUSA/2014/nikola_tesla_foundation/filadelfija-1.jpg

У петак 27. јуна у Френклин Институту у Филаделфији Жељка Цвијановић, премијерка Републике Српске, открила је бисту Николе Тесле – рад бањалучког уметника Бојана Микулица. Након тога организован је свечани пријем и аукција вредних предмета коју је организовала Звездана Стојановић испред хуманитарне организације ”Рас Интернатионал”. Овом пријему су присуствовали и представници Републике Србије, а посебно морамо истаћи генералног конзула Републике Србије у Њујорку Мирјану Живковић која је одувек пружала несебичну подршку раду хуманитарне организације ”Срби за Србе”.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/SZSUSA/2014/nikola_tesla_foundation/filadelfija-5.jpg

Мирјана Живковић, генерални конзул Републике Србије у Њујорку у разговору са представником Хуманитарне организације Срби за Србе Александром Крсмановићем (десно)

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/SZSUSA/2014/nikola_tesla_foundation/filadelfija-4.jpg

У разговору са премијерком Републике Српске госпођом Цвијановић представник хуманитарне организације “Срби за Србе” Александар Крсмановић предочио је резултате које је организација остварила до сада на територији Републике Српске, а још битније шта је планирано да се уради у будућности. Премијерка Цвијановић је изразила велику захвланост за наш минули рад и искрено нас позвала да у будућности сарађујемо још више на пројектима помоћи угроженим породицама.https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/SZSUSA/2014/nikola_tesla_foundation/filadelfija-3.jpg

Јако интересантну изложбу и предавање на тему “Моје Јадовно” одражао је Душан Бастасић, председник удружења и поштовалаца жртава усташког логора Јадовно – Госпић – Паг. Много тога смо чули и научили од господина Бастасића на тему историје логора Јадовно, тему о којој се јако мало зна а још висе ћути. А ако прошлост заборавимо онда нам нема ни будућности…Посебно задовољство представљала је чињеница да је велика већина посетиоца прославе већ одраније чула за организацију “Срби за Србе” и што је још важније упућена је у све детаље нашег рада и деловања.Искрено се захваљујемо организаторима ове свечаности на урученој повељи “Теслин народ”.