20. фебруара 2017.

СЗС код Мијаљевића из Н. Пазара

СЗС код Мијаљевића из Н. Пазара
Представници Хуманитарне организације Срби за Србе крајем јануара обишли су породицу Мијаљевић из Новог Пазара. Породицу чине 11 чланова, прадеда Милић, деда Раде и баба Славица, њихова деца Надежда, Јелена и Златко са супругом  Милицом и децом Александром (4), Страхињом (6) и близнакињама Кристином и Катарином (8). Деда Раде, који је армирач, нажалост је спречен за рад јер је оперисао тумор на бешици. Једини запослени је његов син Златко и то не за стално, већ обавља привремене послове.

 Породична кућа Мијаљевића у Новом Пазару

Живе од  Златкових примања до 24.000 дин., социјалног 13.000 дин., дечијег додатка 10.000 дин. и Милићеве пензије 7.000 дин. Имају 3 хектара шуме и мало шљивака. Живе у кући на спрат, а време проводе у приземној соби, која је оспособљена за живот.

 Соба која је у плану да се оспособи за становање

Потребна им је помоћ у виду ламината, плочица и кошуљице са којима би оспособили још једну собу за живот у којој би направили кухињу и дневни боравак.

 Будућа кухиња и дневни боравак

Деда Раде је пре годину дана на себе несебично преузео бригу и старатељство над комшијом Радошем (16) за кога је на нашој фејсбук страници објављиван апел за помоћ.

Позивамо све људе добре воље да се укључе и прилозима помогну пројекте Хуманитарне организације Срби за Србе који имају за циљ да помогну социјално угрожене вишедетне српске породице широм Балкана.

Повезане вести

Коментари