20. фебруара 2017.

СЗС код Мијаљевића из Н. Пазара

СЗС код Мијаљевића из Н. Пазара
 Извештај: СЗС Београд  /ДОНИРАЈТЕ/ /ПОШАЉИТЕ СМС НА 7763/Представници Хуманитарне организације Срби за Србе крајем јануара обишли су породицу Мијаљевић из Новог Пазара. Породицу чине 11 чланова, прадеда Милић, деда Раде и баба Славица, њихова деца Надежда, Јелена и Златко са супругом  Милицом и децом Александром(4), Страхињом(6) и близнакињама Кристином и Катарином(8). Деда Раде, који је армирач, нажалост је спречен за рад јер је оперисао тумор на бешици. Једини запослени је његов син Златко и то не за стално, већ обавља привремене послове.

 Породична кућа Мијаљевића у Новом Пазару

Живе од  Златкових примања до 24.000 дин., социјалног 13.000 дин., дечијег додатка 10.000 дин. и Милићеве пензије 7.000 дин. Имају 3 хектара шуме и мало шљивака. Живе у кући на спрат, а време проводе у приземној соби, која је оспособљена за живот.

 Соба која је у плану да се оспособи за становање

Потребна им је помоћ у виду ламината, плочица и кошуљице са којима би оспособили још једну собу за живот у којој би направили кухињу и дневни боравак. 

 Будућа кухиња и дневни боравак

Деда Раде је пре годину дана на себе несебично преузео бригу и старатељство над комшијом Радошем(16) за кога је на нашој фејсбук страници објављиван апел за помоћ.

Позивамо све људе добре воље да се укључе и прилозима помогну пројекте Хуманитарне организације Срби за Србе који имају за циљ да помогну социјално угрожене вишедетне српске породице широм Балкана.

Повезане вести

Коментари