СЗС код породица у Чачку и Краљеву

Чланови Хуманитарне организације Срби за Србе из Београда и Торонта посетили су 7. јула 2016. године две вишедетне породице у Краљеву и Чачку. Прво смо у селу Врдила код Краљева посетили породицу Васић са петоро деце. Њима је потребан пластеник. Затим смо у Љубићу код Чачка обишли породицу Павловић са шесторо деце којима је пре свега потребна замена кровне конструкције.

 Најмлађи Момчило са својом мацом

Породицу Васић из Врдиле код Краљева чине родитељи Богдан и Ана Марија и деца Огњена (20 година), Василиса (16), Петар (12), Стојан (9) и Момчило (2). Богдан и Ана Марија су из Београда, али су се одлучили на несвакидашњи корак да напусте град и оду да живе у село.

Најпре су живели у једном селу код Врања да би се прошле године преселили у Врдилу. Он је вајар, а она сликарка, и тренутно немају сигуран посао, тј. било какво редовно примање, тако да се ослањају искључиво на сопствено привређивање. Држе ћурке, овце и кокошке и узгајају шљиву, малину, лук итд.

 Момчило Васић током потере за ћурком

Жеља им је да у наредном периоду подигну пластеник у којем би узгајали поврће и цвеће за своје потребе и продају.

Ова вредна и честита породица свакако заслужује подршку наше организације, тако да ћемо у наредном периоду покушати да им обезбедимо пластеник и осталу неопходну помоћ.

Средства за то ће бити обезбеђена захваљујући донацији Срба у Виндзору. Породица је већ изразила жељу да када у потпуности стане на ноге помаже и другим породицама преко наше организације.

 Срби за Србе са поридицом Васић

Из Краљева пуни позитивних утисака настављамо пут према Чачку и Љубићу где обилазимо породицу Павловић. У малој кући живе отац Бранко, мајка Зорица и деца Кристина (21), Стефан (18), Андреа (17), Сара (15), Урош (13) и Кристијан (6). Имају дечији додатак и зарађују одлазећи у надницу.

 Кућа породице Павловић на којој је потребна замена кровне конструкције

У разговору са њима сазнајемо да им је најургентнија помоћ замена кровне конструкције пошто тренутно прокишњава на све стране, а затим и куповина нове веш машине, два кревета на спрат, малог пластеника итд. Наша организација ће у наредном периоду пробати да бар нешто од тога обезбеди породици захваљујући средствима прикупљеним на турниру “Тројка из блока” у Чачку и од средстава Срба из Виндзора у Канади.

 Срби за Србе са породицом Павловић испред њихове куће

Позивамо све људе добре воље да се укључе у акције наше организације слањем редовних месечних донација.