19. априла 2017.

СЗС код породице Ибрић из Параћина

СЗС код породице Ибрић из Параћина
Чланови Хуманитарне организације Срби за Србе крајем марта посетили су породицу Ибрић из Поповца код Параћина. Родитељи Бојан и Биљана Ибрић имају седморо деце: Јелену (16), Јована (15), Александра (13), Бојану (11), Александру (9) и Јовану и Јасмину које су удате и више не живе са њима. Како је кућа у којој живе јако лоше изолована, а немају средстава да загревају све просторије, преко зиме сва деца као и родитељи спавају у једној просторији.

 Лоше стање плафона на улазу у кућу породице Ибрић

Породица Ибрић нема свој дом, тако да живе у кући коју им је доделио центар за социјални рад. Ово им је друга кућа пошто  је прва у којој су живели нажалост изгорела 2014. године. Кућа у којој сада живе је у доста лошем стању и има великих проблема са влагом, такође кревети на којима деца спавају су лоши и требало би их заменити.

 У разговору са укућанима

 Јована, Александар, Александра и Бојана Ибрић

Ова вредна породица тренутно живи само од повремених послова које отац Бојан налази по селу, и у ту сврху би му доста значила моторна тестера како би га више људи звало, а самим тим и више новца зарадио за своју породицу.

 Купатило породице Ибрић је у веома лошем стању

 Александар Ибрић поред дотрајалих фрижидера и замрзивача

Поред тога породица је изразила жељу да се бави и сточарством, конкретно могли би држати кокошке и свиње пошто у дворишту већ имају оспособљене штале.

 Помоћни објекти у којима би могли да гаје свиње и живину

 Срби за Србе са члановима породице Ибрић

Овој великој и вредној породици пробаћемо у наредном периоду да обезбедимо оно што смо приликом наше посете приметили да им треба, а то су: кокошке, свиње, фрижидер, моторна тестера, кревети и ормари. За то ће нам бити потребна помоћ људи добре воље и зато вас позивамо да вашим донацијама породици Ибрић обезбедимо лакши и лепши живот.

 Најмлађи чланови породице Ибрић

Повезане вести

Коментари