СЗС код породице Ибрић из Параћина

Чланови Хуманитарне организације Срби за Србе крајем марта посетили су породицу Ибрић из Поповца код Параћина. Родитељи Бојан и Биљана Ибрић имају седморо деце: Јелену (16), Јована (15), Александра (13), Бојану (11), Александру (9) и Јовану и Јасмину које су удате и више не живе са њима. Како је кућа у којој живе јако лоше изолована, а немају средстава да загревају све просторије, преко зиме сва деца као и родитељи спавају у једној просторији.

 Лоше стање плафона на улазу у кућу породице Ибрић

Породица Ибрић нема свој дом, тако да живе у кући коју им је доделио центар за социјални рад. Ово им је друга кућа пошто  је прва у којој су живели нажалост изгорела 2014. године. Кућа у којој сада живе је у доста лошем стању и има великих проблема са влагом, такође кревети на којима деца спавају су лоши и требало би их заменити.

 У разговору са укућанима

 Јована, Александар, Александра и Бојана Ибрић

Ова вредна породица тренутно живи само од повремених послова које отац Бојан налази по селу, и у ту сврху би му доста значила моторна тестера како би га више људи звало, а самим тим и више новца зарадио за своју породицу.

 Купатило породице Ибрић је у веома лошем стању

 Александар Ибрић поред дотрајалих фрижидера и замрзивача

Поред тога породица је изразила жељу да се бави и сточарством, конкретно могли би држати кокошке и свиње пошто у дворишту већ имају оспособљене штале.

 Помоћни објекти у којима би могли да гаје свиње и живину

 Срби за Србе са члановима породице Ибрић

Овој великој и вредној породици пробаћемо у наредном периоду да обезбедимо оно што смо приликом наше посете приметили да им треба, а то су: кокошке, свиње, фрижидер, моторна тестера, кревети и ормари. За то ће нам бити потребна помоћ људи добре воље и зато вас позивамо да вашим донацијама породици Ибрић обезбедимо лакши и лепши живот.

 Најмлађи чланови породице Ибрић