СЗС код породице Лојпур у Црној Гори

Чланови Хуманитарне организације Срби за Србе из Црне Горе посетили су током новембра деветочлану породицу Лојпур из насеља Голубовци у Подгорици. Чланови породице су бака Славојка, родитељи Милан и Јованка са шесторо деце: Душанка (21), Наташа (19), Душан (17), Николина (15), Никола (8) и најмлађа Софија (3). Кућа у којој живе је незавршена, тако да је у плану да им се обезбеди неопходни грађевински материјал за завршетак радова на горњој плочи чије постављање је најпотребније. Домаћин Милан Лојпур на спрату своје куће у изградњи Породица Лојпур родом је из општине Чапљина која се налази у јужном делу Босне и Херцеговине.…

Чланови Хуманитарне организације Срби за Србе из Црне Горе посетили су током новембра деветочлану породицу Лојпур из насеља Голубовци у Подгорици. Чланови породице су бака Славојка, родитељи Милан и Јованка са шесторо деце: Душанка (21), Наташа (19), Душан (17), Николина (15), Никола (8) и најмлађа Софија (3). Кућа у којој живе је незавршена, тако да је у плану да им се обезбеди неопходни грађевински материјал за завршетак радова на горњој плочи чије постављање је најпотребније.

 Домаћин Милан Лојпур на спрату своје куће у изградњи

Породица Лојпур родом је из општине Чапљина која се налази у јужном делу Босне и Херцеговине. Избегли су у Црну гору током 1992. године. Кућа у којој живе је на два спрата, горњи спрат им прави проблем и треба да се стави што пре под плочу, јер им због тог проблема прокишњава доњи спрат. Груба рачуница за израду неопходне плоче износи око 6.000 евра.

 Чланови породице Лојпур испред своје куће

Вредни чланови породице Лојпур имају пластеник у коме узгајају поврће како би се на тај начин прехранили и зарадили за живот.