13. јануара 2016.

СЗС код Стојановића из Лесковца

СЗС код Стојановића из Лесковца
Чланови Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су крајем 2015. године породицу Стојановић која живи у селу Горња Јајина, код Лесковца. Породица се доселила из Бошњачке махале у Косовској Митровици, где су годинама даноноћно имали страх за свој живот. Породици су 2013. године Шиптари бацили бомбу у двориште куће, тако да су углавном живели затворени у кући. Отац породице умро је од срчаног удара пре годину дана (највероватније од стреса, због велике муке која их је снашла да живе у сталном страху), тако да је жени Драгани оставио три малолетна детета: Петра (9), Николу (7) и Николину (4).

Након смрти оца, мајка и деца су одлучили да напусте кућу у Косовској Митровици, која није ни била у њиховом власништву, већ су је добили на коришћење од државе Србије. Деца су и даље истраумирана, тако да је овај потез пресељења био нужан. Прво су живели приватно, али схвативши да немају новца (живе од социјалне помоћи око 20.000 дин) отишли су да живе код мужевљевих родитеља, у селу Горња Јањина где смо их и посетили.

Родитељи покојног мужа се баве пољопривредом и имају пластеник. У разговору са самохраном мајком Драганом долазимо до закључка да је породици најнеопходија крава, како би могла да прехрањује децу и омогући породици додатни приход за живот.

 Самохрана мајка Драгана са синовима Петром и Николом

Позивамо све људе добре воље да се укључе и прилозима помогну пројекте Хуманитарне организације Срби за Србе који имају за циљ да помогну социјално угрожене вишедетне српске породице широм Балкана.

Повезане вести

Коментари