11. марта 2016.

СЗС на Крајишком прелу код Чикага

СЗС на Крајишком прелу код Чикага
У суботу, 5. марта чикашки огранак Хуманитарне организације Срби за Србе позван је да приствује Крајишком прелу. Позив је лично стигао од Удружења Крајишких Срба „Прело", тачније од председника Петра Путића и потпредседника Душка Чучковића. Редовни пратитељи рада Хуманитарне организације Срби за Србе, имали су жељу да започну сарадњу са нама како би заједно помогли што више Срба у Српској Крајини.

Хуманитарно вече је одржано у сали манастира Нова Грачаница, близу Чикага. Ово је било годишње дружење окупљених крајишких Срба у Чикагу који су се полако деценијама нашли у Чикагу, далеко од своје домовине.

 Председник СЗС САД Петко Петковић обраћа се присутнима

Сваке године, Крајишници из Чикага одрже њихово прело и изаберу неколико хуманитарних пројеката да помогну, а ове године су одлучили да укључе Хуманитарну организацију Срби за Србе, како би се помогле српске породице у Српској Крајини. Тачна цифра прикупљених донација ће се знати после годишње седнице за неколико дана, али већ је прикупљено преко $450 за породице у Српској Крајини.

Хуманитарно вече је много лепо посећено и лепо расположење је било међу свима присутних. Преко 400 гостију је било доказ да Срби у Чикагу могу да се окупе на дружењу и за помоћ Србима. Међу гостима су били уважени гости попут генералног конзула Србије Дејана Радуловића, познати певачи, глумци и фолклорни ансамбл.

Током вечери приметили смо да су углавно сви упознати са радом организације Срби за Србе и врло детаљно прате наше Васкршње и Божићње акције у Српској Крајини. Осим Срба из Крајине, присутнима из Чикага се чини да смо међу јединима који редовно помажу Србима у Крајини.

Чикашки огранак Срби за Србе је много поносан што је био позван да присуствује на овако лепом дешавању и да започне сарадњу са организацијом која већ 15 година функционише у Чикагу.

Срби за Србе Чикаго

Повезане вести

Коментари