СзС на српским фестивалима у Чикагу

Сваке године, током летњих месеци, српска заједница у Чикагу користи прилику да организује фестивале, који су одлично место за дружење, промовисање српске традиције и културе, као и увек незаобиласних специјалитета из српске кухиње. Ови фестивали, под називом Србфест, угостили су ове године Хуманитарну организацију Срби за Србе и омогућили нам да представимо нашу организацију свим заинтересованим посетиоцима ових фестивала.Први Србфест којем смо присуствовали био је највећи и најстарији фестивал у Чикагу. Викендом, од 9. до 11. августа били смо на фестивалу чији је домаћин био је Храм васкрсења Христовог у Чикагу. Током ова три дана, били смо у могућности да се сретнемо и разговарамо са многим новим донаторима и пријатељима наше организације. На самом фестивалу укупно је сакупљено 1.622 долара донација.

Затим смо од 31. августа до 1. септембра присуствовали Србијада фестивалу и фудбалском турниру који је организован од стране фудбалског клуба Република Српска на Serbian Brothers Help фестивалу у Линденхурсту, недалеко од Чикага. Пошто је ово први пут да присуствујемо, били смо пријатно изненађени кад смо видели сјајну атмосферу и пуно посетилаца. Што се тиче донација, укупно је сакупљено 1.600 долара. На велику радост свих нас, у току фестивала примили смо појединачну донацију у износу од 10.000 долара коју нам је уручио власник Compass Holdings-а, господин Рој Добрашиновић.

Трећи фестивал под називом Taste of Serbia, на коме смо присуствовали, одржао се 7. септембра у организацији Храма васкрсења Христовог из Чикага. Ово је прво учешће наше организације на овом фестивалу и веома смо поносни што смо били део једне лепе приче која на најбољи могући начин промовише нашу земљу. Укупно је сакупљено 380 долара донација.

Последњи летњи фестивал за нас био је традиционални Свети Никола фестивал у Брукфилду. Иако мали по броју учесника, овај фестивал је веома значајан за српску заједницу у Брукфилду, која већ дуги низ година подржава рад наше организације. У току фестивала укупно је сакупљено 147 долара донација.

Х.О. Срби за Србе захваљује се свим организаторима на позиву, као и свим учесницима фестивала који су на најбољи могући начин допринели да уз помоћ њихових донација помогнемо још више угрожених породица.