СЗС на „Свесрпском самиту” у Швајцарској

У Швајцарској се по први пут одржао сајам српских привредника Швајцарске, Свесрпски самит 3. и 4. јуна у Диетикону код Цириха. Покровитељи овог догађају су Министарство иностраних послова Републике Србије и Привредне Коморе Србије, а уз благослов СПЦ и подршке Ер Србије. Хуманитарна организације Срби за Србе била је присутна на сајму, на велику радост редовних донатора, а исто тако и нових који су имали прилику да се упознају са радом организације. Током сајма прикупљене су донације од укупно 544 швајцарска франка.

Представљен је и нов начин донација, путем СМС порука по први пут на једном догађају у Швајцарској. Слањем текста SZS 15 на 339 донирате 15 франака Хуманитарној организацији Срби за Србе. Висина донације може да износи од 1 до 99 франака. Поред тога, упознали смо велики број привредника из Србије, Републике Српске и Швајцарске са свим активностима на глобалном нивоу. Привредници из свих наведених крајева су жељни сарадње са нашом организацијом.

Oво је исто била прилика да се шири прича првог спортско-хуманитарног догађаја које Срби за Србе организује у Швајцарској. А то је „Тројка из блока” у граду Ромонт-у. Одређен број људи је том приликом предложио одржавање „Тројке из блока” у региону града Цириха како би тиме привукли велику број наших суграђана који раде и живе на том подручју. Срби за Србе ће покушати да преузему потребне мере да би се организовала „Тројка из блока” у наредном периоду у региону града Цириха.

 После првог Свесрпског самита, Хуманитарна организација Срби за Србе са великим нестрпљењем очекује идућу годину како би била присутна на овом важном догађају.

Деца су наша будућност! Нема предаје!