СЗС широм света обележио славу Свeти Василије Острошки (видео)

Хуманитарна организације Срби за Србе прославила је широм света своју славу Светог Василија Острошког. Представници организације из Србије, Републике Српске, Сједињених Америчких Држава, Швајцарске, Канаде, Немачке, Аустрије, Норвешке и Црне Горе, окупили су се у својим парохијама и пресекли славски колач и освештали жито.

У наставку вести погледајте лепе фотографије и извештаје са прославе Светог Василија Острошког широм света.

У Србији слава се обележавала у Београду и Нишу. У Београду је као и претходних година окупљање чланова, волонтера и пријатеља било у Храму Светог Симеона Мироточивог. Предвече истог дана, слава је прослављена и у ресоторану „Red shoеs” на Ади Циганлији. У Нишу слава је обележена у храму Свете Петке.

Представници организације у Црној Гори појачани члановима организације из Републике Српске, заједно са пријатељима и волонтерима окупили су се под Острогом. Припала нам је огромна част да на овом светом месту, наш колач пресече епископ будимљанско-никшићки г. Методије.

У Републици Српској чланови, волонтери и пријатељи окупили су се у манастиру Клисина који се налази близу Приједора, као и у цркви Светог Варнаве Хвостанског на Врањешу у Источном Сарајеву. Волонтери из Источног Сарајева су након литургије и ручка обишли све спонзоре и пријатеље турнира Тројка из блока и уручили им захвалницу и позивницу за предстојеће вече захвалности. Спонзори организације добили су захвалницу у камену и икону Светог Василија Острошког.

У Цириху чланови, волонтери и пријатељи организације окупили су се у цркви Свете Тројице.

Канадски огранак Хуманитарне организације Срби за Србе, и ове године, прославио је славу у Храму Сабора српских светитеља у Мисисаги. Кумови славе били су Владимир, Милена, Никола и Андреа Малешевић

Место славског окупљања чланова, пријатеља и волонтера немачког огранка било је у Храму Васкрсења Господњег у Франкфурту, Цркви Светог Кирила и Методија у Нирнбергу и Храму Светога Јована Владимира у Минхену.У Сједињеним Америчким Државама обележавање славе организовано је у грчкој Цркви Светог Елефтерија на Менхетену.

Црква Светог Василија Острошког у Ослу била је место молитвеног окупљања и обележавања славе норвешког огранка наше организације.

У Парохији Светих Кирила и Методија у Грацу, аустријски огранак заједно са пријатељима и волонтерима организације обележио је славу.

Молитвама Светог Василија Острошког настављамо са нашим добротворним радом!