СЗС обезбедили кућу породици са Пала

Прича породице Мандић са Пала у Републици Српској је једна од тужних прича четворо деце којима смо улепшали године које долазе. Александар (18), Алксандра (17), Јелена (16) и Анђела (6) од сада ће живети у новом дому. Подсетимо се тешке животне приче њихове мајке Сњежане која је имала несрећан први брак. Њен благослов било је троје деце које је храбро водила кроз живот упркос физичком малтретирању којем је била изложена. Љубав према деци и жеља за бољим животом њених троје малишана, допринела је тешкој одлуци да остави супруга и да оде са  децом  на Пале, код свог оца који их је примио и дао им поткровље мале кућице, која је, до куповине нове куће, била једино уточиште породици.

 Сњежана и Раденко са ћерком Анђелом

Не предавајући се, мајка Сњежана се храбро борила радећи да би прехранила децу, а након одређеног времена почела је живети у заједници са Раденком Ћосовићем, са којим има кћерку Анђелу. Изузетно вредна породица преживљавала је годинама од дневница које су зарађивали Сњежана и Раденко, али и њихова деца берући сезонско воће, цепајући дрва, те радећи бројне друге тешке послове, те су тако побеђивали бројне недаће.

 Породица располаже са укупно 1.300 м2 земљишта

Велику пожртвованост ове породице увидели су и наши чланови у Републици Српској, те су организовали ,,Тројку из блока“ која се одржала 27.09.2015. године, на којој је прикупљено 1 047 КМ и 30 еура. Након објављене приче на нашем сајту, у помоћ су притекли и наши донатори, те је њиховом свесрдном помоћи и донацијама купљена кућа у близина Пала, у мјесту Подвитез, вредности 19 263 КМ.

 Анђела ће ускоро имати своју собицу

Уједно, породица располаже са укупно 1.300 м2 земљишта. За сваку похвалу је чињеница да су већ узорали део парцеле и посејали поврће за себе али и за продају. Захваљујући несебичној помоћи, тужна прича  имала је срећан завршетак акције, а ми смо сигурни да ће сада, својим трудом и радом, самостално остварити још веће резултате.

Захвалност породице и осмеси на лицима деце не могу се описати речима. Ми се надамо да ће ово бити почетак бољег живота породице и да ће деца живети мирнији и срећији живот, јер су она НАША БУДУЋНОСТ.

 Најмлађи и најсрећнији чланови испред нове куће

Рачуни и потврде финансиране помоћи