СЗС обезбедили помоћ за Михиће

Дуго смо правили планове за мале Михиће како да им дугорочно помогнемо да свако мало не гледају ко ће им купити хране за одређени период. Нажалост, једноставно нема начина да Марина може на било који начин дјеци зарадити који динар. Покушавали смо у координацији са Центром за социјални рад да смислимо како би макар могла узгајати неке животиње али они немају простора/земље за то и на крају смо се помирили са чињеницом да док се отац не врати, ми не можемо никако помоћи осим да их са времена на вријеме „нахранимо“. За ову акцију смо потрошили 346 КМ.

Акцији су нам се придружили наши пријатељи (донатори акције за породицу Крунић) К. Боривоје и К. Слободан као и њихов пријатељ П. Младен који су се понудили да дио акције сами обаве. Пошто су на себе преузели куповину већег дјела намирница (брашно, шећер, сол, уље итд…) и пошто су дарежљиво купили већу количину ми смо се могли посветити разноврснијој набавци. Такодје захваљујући њима тројици, могли смо купити Милени зимску јакну а малом Срђану панталоне. Дио новца који нам је остао смо оставили Марини да плати дуг за воду, дуг у продавници и да купи дјеци јелку коју они нису имали (одмах су отрчали по њу). Марина ће моћи издржати са свим до Васкрса и наше евентуално слиједеће помоћи.

Дјеца су била куђи осим Бењамина који се враћа из школе у 8 сати. Сви су завршили прво полугодиште врло добрим осим мале Николине која је одличан ђак и како сама каже има „само петице“. Веселији су и спремнији за причу него до сада. Невен ми је показао све своје медаље које је освојио на такмичењима у џудо-у. Милена је ишла са мном у куповину и водила рачуна о потребама своје мале породице. Сви су више него захвални, сретни су што ће ове празнике дочекати како треба и као и већина а не у оскудици жељни свега. Захваљујемо донаторима што су нам омогућили да и ову акцију успјешно завршимо и још дјеце обрадујемо.

Рачуни и потврде финансиране помоћи