СЗС обишли Јакиће код Ваљева

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су породицу самохраног оца Милета Јакића, који са троје деце живи у селу Котешница крај Ваљева. Миле је велики борац – живот га није мазио, па се после развода и веома деликатних проблема са бившом супругом, нашао у ситуацији да сам подиже децу. Успео је чак да најстарију Снежану (17) пошаље у школу у Ваљеву, а са сином Станојем (14) и Миленом (11), у кући коју му је уступио брат, живи и машта о бољим данима.

 Кућа у којој тренутно живи породица Јакић

 Најмлађи члан породице, Милена Јакић

Почео је поред куће у којој живе да зида свој дом, тачније, да адаптира стару породичну кућу, и за сада му иде некако, али му је потребна помоћ.

 Део материјала који је Милета обезбедио за адаптирање старе куће

Не прима социјалну помоћ, никада није ничију помоћ добио, али својим радом и трудом, успео је да стекне кућу у Ваљеву, у којој ипак не живе због правно-техничких проблема око власништва куће.

 Стара породична кућа која је у плану да се адаптира за живот

 Веома лоше стање старе куће

Тренутно имају струју и воду, имају све од беле технике, чак 26 оваца највише класе, 200 трешања и шљива на пола хектара воћњака, и трактор.

 Домаћин Милета са својим стадом

Прави домаћин и велики борац, Миле нам није тражио велику помоћ – цемент, шодер и гвожђе као најпотребнију помоћ за завршетак изградње куће! Све друго је обезбедио за свог наследника и за кћеркe, да се боре и труде са вредним оцем и да храбро иду кроз живот ка бољој будућности. Помозимо и ми сви!

 Срби за Србе са породицом Јакић