СЗС обишли поплављене у Параћину

Узнемирујуће слике стижу нам из Параћина где су чланови Хуманитарне организације Срби за Србе из Београда уз помоћ локалног свештенства Српске православне цркве пописали најугроженије породице чије су куће претрпеле тоталну штету у поплавама које су погодиле и овај град. План је да се за почетак помогне око 50 најугроженијих породица из Параћина којима ћемо испоручити помоћ у виду беле технике. На жалост и месец дана после катастрофалнихи поплава које су погодиле Србију и Републику Српску слика је иста широм поплављених подручја. Санација кућа се јако споро одвија, јер је условљена исушивањем зидова што је у начелу дуготрајан процес. Већина људи у Параћину не живи у својим кућама, а једном делу њих убијена је свака воља да се ухвате у коштац са санацијом штете. Разлог за то је првенствено недостатак материјалних средстава. И данас, након месец дана од поплаве у Параћину, око 10 породица живи у колективном привременом смештају без икаквог изгледа да се њихова тешка ситуација у којој су се нашли макар за нијансу промени.Закључак представника организације “Срби за Србе“ на крају посете јесте чињеница да је материјална штета огромна и да је читав случај Параћина недовољно пропраћен у електронским, телевизијским и штампаним медијима, као уосталом и бројни градови и места јужно од Параћина које ће организација “Срби за Србе“ тек посетити и помоћи.У току наредних 10 дана закључиће се уговор о пословно-техничкој сарадњи са компанијом Техноманија, фабриком Горење и Хуманитарном организацијом Срби за Србе везан за куповину преко 1.000 апарата беле технике. Параћин ће уједно бити и први град на нашој листи до кога ће стићи први контигент хуманитарне помоћи наше организације. Позивамо све донаторе, чланове, пријатеље и симпатизере организације “Срби за Србе“ да у складу са својим могућностима учествују у акцији БОРБА ПРОТИВ ПОПЛАВА која има за циљ да обезбеди неопходну хуманитарну помоћи за поплављена подручја у […]

Узнемирујуће слике стижу нам из Параћина где су чланови Хуманитарне организације Срби за Србе из Београда уз помоћ локалног свештенства Српске православне цркве пописали најугроженије породице чије су куће претрпеле тоталну штету у поплавама које су погодиле и овај град. План је да се за почетак помогне око 50 најугроженијих породица из Параћина којима ћемо испоручити помоћ у виду беле технике.

 На жалост и месец дана после катастрофалнихи поплава које су погодиле Србију и Републику Српску слика је иста широм поплављених подручја. Санација кућа се јако споро одвија, јер је условљена исушивањем зидова што је у начелу дуготрајан процес. Већина људи у Параћину не живи у својим кућама, а једном делу њих убијена је свака воља да се ухвате у коштац са санацијом штете. Разлог за то је првенствено недостатак материјалних средстава. И данас, након месец дана од поплаве у Параћину, око 10 породица живи у колективном привременом смештају без икаквог изгледа да се њихова тешка ситуација у којој су се нашли макар за нијансу промени.  Закључак представника организације “Срби за Србе“ на крају посете јесте чињеница да је материјална штета огромна и да је читав случај Параћина недовољно пропраћен у електронским, телевизијским и штампаним медијима, као уосталом и бројни градови и места јужно од Параћина које ће организација “Срби за Србе“ тек посетити и помоћи.  У току наредних 10 дана закључиће се уговор о пословно-техничкој сарадњи са компанијом Техноманија, фабриком Горење и Хуманитарном организацијом Срби за Србе везан за куповину преко 1.000 апарата беле технике. Параћин ће уједно бити и први град на нашој листи до кога ће стићи први контигент хуманитарне помоћи наше организације.

Позивамо све донаторе, чланове, пријатеље и симпатизере организације “Срби за Србе“ да у складу са својим могућностима учествују у акцији БОРБА ПРОТИВ ПОПЛАВА која има за циљ да обезбеди неопходну хуманитарну помоћи за поплављена подручја у Србији и Републици Српској.