СЗС обишли породице код Београда

У недељу 29. марта чланови Хуманитарне организације СРБИ ЗА СРБЕ посетили су вишедетне породице Јанковић и Менићанин које живе на територији општине Младеновац. Породицу Јанковић из села Младеновац чине родитељи Драган и Јелена са петоро деце: Стефан (13), Роберт (11), Урош (7), Виктор (4) и Новак (2). Чланови породице Менићанин из села Шепшин су родитељи Зоран и Наташа који такође имају петоро деце: Михајло (12), Милица (10), Анђела (8), Димитрије (6) и Ђорђе (4).

 Мајка Јелена Јанковић са својим синовима Стефаном, Робертом, Урошем, Виктором и Новаком  

Прво обилазимо деветочлану породицу Јанковић која живи у селу Младеновац. Поред родитеља и петоро деце, породицу чине и баба и деда. У трошној и недовршеној кући Јанковићи једва састављају крај са крајем. Пошто су оба родитеља незапослена, приходе породици обезбеђују надничењем и примањем дечијег додатка.    

Обрађују мало земље у склопу свог дворишта и тиме бар обезбеђују потребну храну за децу.

  У договору са Јанковићима, планирамо породици да обезбедимо два троседа, један већи ормар и електрични шпорет. Поздрављамо се са породицом Јанковић и крећемо даље ка породици Менићанин. 

Димитирије, Михајло, Милица, Ђорђе и Анђела Менићанин   

У селу Шепшин посећујемо седмочлану породицу Менићанин. Веома вредна и радна породица, у шта смо се и сами уверили, сада јако тешко живи пошто је отац остао без посла на наплатној рампи и затим морао да распрода све што су годинама стицали да би прехранио децу.

    

Тренутно Зоран ради посао роштиљ мајстора у Београду и гаји неколико свиња, као и украсне кокошке од чега покушава да додатно заради за породицу.  

Пространа штала у којој Зоран планира да развија посао са кокома носиљама Пошто имају жељу да се поново врате пољопривреди, а како имају велики објекат за животиње договорили смо се да им обезбедимо 300 кока носиља као и пратећу опрему за будућу фарму кока носиља у виду кавезе за кокошке. 

Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ упућује позив свим пријатељима и донаторима организације да се укључе у акцију прикупљања средстава за помоћ овој и другим социјално угроженим вишедетним српским породицама.