СЗС обишли породицу Гоцић из Ниша

Чланови Хуманитарне организације СРБИ ЗА СРБЕ обишли су током априла породицу Гоцић из Ниша. План је да се ове године, у склопу пројекта „Тројка из блока“ у Нишу, помогне седмочланој породици Гоцић која живи у селу Горњи Матејевац, општина Пантелеј. Породицу чине: мајка Милена, отац Милан, деца Ива (7), Угљеша (5), Вера (4) , Нада (4), Димитрије (3).

Породица Гоцић је вредна породица, која је до пре само неколико година живела сасвим добро за наше услове, отац Милан је отворио своју грађевинску фирму где је могао да заради толико да може да оствари своју највећу жељу да има многочлану породицу. На жалост у последњих неколико година, његова фирма као и стотине других није могла да опстане у условима свеопште економске кризе, где је потражња за њихове услуге значајно опала, тако да данас породица Гоцић на месечном нивоу приходује око 25.000 динара и то је како кажу тек од пре неколико месеци, када је мајка Милена и поред тога што има петоро мале деце, због јако тешке ситуације у којој су се нашли, морала да почне да ради у једној нишкој фабрици.

Жеља оца Милана, пошто живе у кући заједно са његовим родитељима је била да направи купатило на доњем спрату, како би деца која заједно са родитељима живе на горњем спрату имала довољно простора за своје собе, пошто тренутно сва деца спавају у једној просторији. На жалост после куповине лавабоа, Гоцићи су морали да одустану од те замисли јер нису имали средстава да направе купатило.

Хуманитарно – спортским пројектом „Тројка из блока“ чији је основни циљ изградња и опремање купатила за потребе социјално угрожених породица на подручју Балкана, одлучили смо да породици Гоцић направимо и опремимо купатило.

 Вера, Нада, Угљеша и Ива Гоцић

Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ упућује позив свим пријатељима и донаторима организације да се укључе у акцију прикупљања средстава за помоћ овој и другим социјално угроженим вишедетним српским породицама.