СЗС обишли породицу Тртовић на Златару

У селу Дебеља на обронцима Златара, општина Нова Варош, живи породица Тртовић. Чланови Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су их и затекли мајку у 9. месецу трудноће. Биће то њихово пето дете! Породицу тренутно чине отац Милош, мајка Горица, деца Андрија (9), Марија (8), Андријана (6) и Јелена (6).

Дебеља је доста удаљено, али и прелепо село. Тртовићи су права сеоска здрава породица. Породица живи од социјалне помоћи, дечијег додатка и повремених послова које обавља домаћин. Држе и једну краву. Воду имају, али пошто је често нема принуђени су да пешаче и до два сата до природног извора.

Андрија, Јелена, Марија и Андријана Тртовић

Оно што је највећи проблем ове породице је што живе скучено у 2 собице. Мајка и ћерка спавају у једном кревету, а у другом кревету буквално спавају отац и троје деце. Наиме, у истој кући живе Милошеви родитељи и његов брат са својом породицом. Купатило сви заједно користе.

Тртовићи проводе ове дане у радосном ишчекивању принове, а ако Бог да да протекне све како треба од општине Нова Варош добиће 500.000 динара за пето дете. План им је од тог новца започну изградњу нове куће, а идеја наше организације је да се на то надовеже и помогне у складу са могућностима да се кућа доведе у стање да могу да се у њу уселе. Значила би им још једна крава, као и намештај.

Позивамо све донаторе широм света да помогну колико могу да Тртовићи добију свој дом!

Срби за Србе са најмлађим члановима породице Тртовић