СЗС однели помоћ у Бајину Башту

Чланови Хуманитарне организације Срби за Србе обезбедили су и испоручили вредну хуамнитарну помоћ у месну заједницу Костојевићи у општини Бајина Башта. Акција помоћи започета је у суботу 24. маја у раним јутарњим часовима када је кренула набавка и утовар хуманитарне помоћи која је укључивала: 1 тона шећера, 2 тоне брашна, 750 литара уља, 600 паковања тестенина, 200 килограма пиринча, 120 литара течног сапуна и 240 литара шампона у укупној вредности од 300.230 динара.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Srbija/2014/POPLAVE/bajna-basta2.jpgУ камиону који је кренуо из Београда придодата је донација од 1.5 тона воде коју су прикупили волонтери организације “Срби за Србе“ и “Српске Омладине“ на градскокм тргу у Земуну.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Srbija/2014/POPLAVE/bajna-basta3.jpgВелику помоћ у транспорту ове велике робне донације добили смо од компаније ELEZ Transport team и власника фирме који је лично превозио робу заједно са члановима наше организације.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Srbija/2014/POPLAVE/bajna-basta4.jpgНакон више од шест сати напорног пута Ибарском магистралом, хуманитарна помоћ наше организације успешно је испоручена на крајњу дестинацију – месна заједница Костојевићи у Бајиној Башти. Велики број мештана нас је са неверицом и одушевљењем дочекало у касним вечерњим сатима и уз заједничку помоћ пренели неколико тона вредне помоћи породицама које су остале одсечене од остатка општине услед катастрофалних поплава које су захватиле Србије.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Srbija/2014/POPLAVE/bajna-basta5.jpgУ разговору са председником месне заједнице Костојевић господином Слободаном Митровићем упознали смо се са тренутним стањем и потребама људи у овом крају. Велики проблем представља чињеница што већина људи живи од производње и продаје малина чији су засади потпуно уништени и нестали у бујицама воде.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Srbija/2014/POPLAVE/bajna-basta6.jpgЗаједничка слика чланова Хуманитарне организације Срби за Србе и мештана Костојевића који остају да се боре и изборе са надљудским недаћама и проблемима у којима се налази велики број њихових домаћинства. Погледајте ВИДЕО ПРИЛОГ који смо направили са ове акције помоћи угроженим подручјима које су погођене поплавама. Позивмо све људе добре воље широм света да се укључе у акције наше организације и са ДОНАЦИЈОМ помогну да се што већи број домаћинства у Србији и Републици Српској обнови и што пре настави са нормалним животом.

Рачуни и потврде финансиране помоћи