СЗС помогли Јевтиће из Власенице

Чланови Хуманитарне организације Срби за Србе из Републике Српске обишли су и помогли претходног викенда шесточлану породицу Јевтић, која живи у селу Јевтићи удаљено 10 километара од Власенице. Глава породице Цвијетин са супругом Драганом има четири сина, Митар (15), Славољуб (13), Жељко (11) и најмлађи Марко (8). Тренутно живе као подстанари у старој кући код Цвијетиновог брата, тако да им је обезбеђен грађевински материјал у вредности од 1.168 КМ за наставак радова на њиховој новој кући.

Породица Јевтић тренутно живи у двије просторије куће која је у посједу Цвијетиновог брата и у лошем је стању, тачније пред рушењем је. На свом дјелу земље недалеко од тренутне куће гдје живе, Цвијетин је озидао један спрат нове куће и он стоји у зидинама као што се види на фотографијама.

У међувремену снашао се за половну столарији и зато се обратио за помоћ у грађевинском материјалу за изливање плоче за који нема новчаних средстава.

Већ су се требали иселити, али нису јер немају гдје. Цвијетин каже да му је само излити плочу и ставити столарију да усели, јер можа изаћи из братове куће у којој је тренутно са породицом.

Код Јевтића нико није запослен тако да немају стална примања, Цвијетин иде у оближњу пилану да ради као нека врста испомоћи за дневницу. Кућа у којој живе је неусловна за живот, са двије просторије и купатилом у које није пријатно ући.

Дјеца путују до школе 10 километара, некад аутобусом, пјешке, стопају… једноставно се сналазе за превоз. Митар и Славољуб иду у седми разред основне школе у Власеници, Жељко је трећи, а Марко други разред. Митар је пропустио двије године школовања због здравствених проблема, Имао је пар операција због сплета цријева тако да је тек седми разред.

Жељко такође има нарушено здравље и за њега имају примање од 80КМ и пакет са пеленама. Поред свих ових проблема и велике беспарице Цвијетин је успјео да озида спрат куће (6m x 4,5m), столарију је купио, само је фалио материјал за плочу који му je обезбједилa Хуманитарна организације Срби за Србе. Домаћин Цвијетин ће убрзо да позове пар пријатеља који ће му помоћи да заједно са синовима напокон излију плочу и омалтају кућу. А сам ће да обезбједи грађу за кровну конструкцију тако да ће убрзо да се пресели у свој скромни дом.

Велику захвалност упућујемо нашим донаторима великог срца који су својим добротворним прилозима омогућили Јевтићима почетак радова и надамо се ускоро пресељење у њихову нову кућу.

Рачуни и потврде финансиране помоћи