СЗС помогли Марковиће и Милиће

Прва од две породице које смо помогли у току прошле недеље била је породица Марковић из Лесковца. Марковићи су седмочлана породица: отац Горан, мајка Оливера, најмлађи члан је Василије (2 године), па затим следе: Јован (5), Димитрије (8,5), Петар (9,5) и Георгије (12). Права је реткост видети да у многочланој породици какава је ова нема нити једно женско дете. Њихов отац Горан се правда тиме, да ће можда у наредним годинама Србији бити потребни војници који ће бранити Отачаство. Зато како каже срећан је што му је Господ дао петорицу дивних синова.

Нажалост држава се заиста на све начине труди да им отежа ситуацију око подизања ових дивних дечака. Живе на ивици беде у једнособном стану, са месечним примањима од 18 000 динара?!?! Ипак Господ им даје снаге да издрже и да се изборе са овом незавидном ситуацијом, како кажу управо његова помоћ дошла је кроз нашу организацију у виду веш машине и шпорета. У кући су углавном сви уређаји стари, највише су страдали веш машина и шпорет. Тако да није било сумње шта би највише помогло овој породици.

 Електрични шпорет

Наравно због енормно малих примања, породица није могла да плати рачун за струју, па смо им платили рачун у износу од 6,000 динара. За најмлађег члана породице су такође биле потребне пелене као и неколико сирупа против кашља, јер су се двојца дечака прехладили, тако да смо за то издвојили помоћ од 2,000 динара. На крају пошто стварно оскудевају у прехрамбеним намирницама навијачка група “Делије Север” секција “Нишлије 1986” издвојила је овом приликом 2,000 динара за куповину најосновнијих прехрамбених намирница као и књиге православне тематике које су равномерно биле подељене породици Милић и Марковић.   У знак захвалности господин Горан нам је поклонио 3 бројанице, које је лично он направио.   На крају уз захвалност свима који су помогли господин Горан је замолио све људе добре воље који би желели да помогну његовој породици на било кој начин да га контактирају на мобилни: 064 007 5121 или на фиксни телефон: 016 254 722. Такође, помоћ се може уплатити и на текући рачун у АИК банци бр. 105-0000402601860-37 на име Горан Марковић. Након обављеног посла у Лесковцу, упутили смо се у село Велика Сејаница, село које се налази недалеко од Грделице. Породица Милић је једна од најсиромашнијих у том крају. Породицу Милић чине отац Ранко, Никола (10 година) ћерка Јелена (18,5) и најстарији Александар (20). Нажалост када се родио најлмађи син Никола, њихова мајка их је оставила тако да је ћерка Јелена од малих ногу морала да буде главна домаћица у кући. Управо због тога фокусирали смо се да помогнемо највише њој.

Како је Јелена направила зимницу, јавио се велики проблем зато што породица Милић нема замрзивач, управо због тога ми смо одлучили да помогнемо са једним новим замрзивачем. Други велики проблем, пошто долази зима, породица Милић је страховала да ће ову зиму прегурати са видно дотрајалим “Смедеревцом”. Страхови су им отклоњени куповином новог Смедеревца.

Господина Ранка је ова помоћ обрадовала јер како каже дешавало се претходних зима да се деца прехладе због лошег грејања у кући. Може се додати да нас је проодица Милић угостила са великом пажњом и љубављу. Господин Ранко се у име целе породице захваљује свима који су помогли његовој породици.