СЗС помогли породицу Бујак

На Бадњи дан представник СзС из Београда са пријатељима, у склопу Божићне акције, посетио је породицу Бујак из Бродарева (општина Пријепоље). Помоћ, која је овом посетом уручена, састојала се у куповини супрасне крмаче, тежине 130 кг, укупне вредности од 21.000 динара. У преподневним часовима, стижемо у Бродарево, где примећујемо велики број људи који се окупио у порти цркве Светог кнеза Лазара, како би присуствовали традиционалном паљењу бадњака. Наравно паркирамо се у близини и придружујемо српском народу. После једанаест часова, отац Марко почиње са читањем молитве, освећењем и паљењем бадњака, док у позадини одзвањају пуцњи којима се прославља наступајући празник рођења…

На Бадњи дан представник СзС из Београда са пријатељима, у склопу Божићне акције, посетио је породицу Бујак из Бродарева (општина Пријепоље). Помоћ, која је овом посетом уручена, састојала се у куповини супрасне крмаче, тежине 130 кг, укупне вредности од 21.000 динара. У преподневним часовима, стижемо у Бродарево, где примећујемо велики број људи који се окупио у порти цркве Светог кнеза Лазара, како би присуствовали традиционалном паљењу бадњака. Наравно паркирамо се у близини и придружујемо српском народу. После једанаест часова, отац Марко почиње са читањем молитве, освећењем и паљењем бадњака, док у позадини одзвањају пуцњи којима се прославља наступајући празник рођења Исуса Христа, Божић.

 Црква Светог кнеза Лазара  Одушевљени предивним призором којем смо присуствовали, пут нас даље води до дома породице Бујак. У кући нас дочекује глава породице Зоран са укућанима. Најстарији син Игор је овом приликом био одсутан, због надничења у ресторану, како би зарадио више него потребан динар за свакодневне животне потребе. Домаћин нам прича како се пре две недеље оклизнуо на лед и пао на колено, што је проузроковало пуцање чашице колена. Постављен му је гипс дужином целе ноге, који мора да носи шест недеља. Али како каже навикао се на гипс и причу даље настављамо о помоћи коју смо им овај пут наменили, купљеној супрасној крмачи. Пошто је породица Бујак и пре имала свиње, већ је то разрађен систем задужења и одговорности. Главни и одговорни за њено храњење и одржавање је млађи син Илија. Заједно са њим обилазимо свињац, где сликамо пристиглу крмачу.  Пошто је снег почео убрзано да пада, поздрављамо се са вредном породицом Бујак, која нас испраћа са речима захвалности. Док излазимо из Бродарева, обузима нас осећај задовољства, зато што смо и ову акцију успешно привели крају.

Рачуни и потврде финансиране помоћи