СЗС помогли Вуксановиће из Н. Пазара

У суботу, 26. новембра 2016. године, представници Хуманитарне организације Срби за Србе обишли су породицу Вуксановић из Новог Пазара. Породицу Вуксановић чине отац Срдан и пет ћерки, Милица (23), Милена (21), Миљана (19), Вања (17) и Винка (14). Мајка Снежана се упокојила, тако да је сва брига о пoродици спала на оца Срдана и најстарије ђерке.

 Стање купатила пре реконструкције

Породицу смо у пар наврата симболично помагали, али смо ове године одлучили да им обезбедимо ново купатило. Вредност обезбеђеног материјала износи 51.024 динара. За породицу Вуксановић је иначе покренута велика акција реконструкције трошне куће у којој ова, сада, шесточлана породица живи.

 Стање купатила пре реконструкције

Док трају радови на кући, отац Срдан помаже мајсторима и спава на душеку у дневној соби, док су деца прешла код родбине недалеко од куће. Радови се приводе крају, преостало је кречење и постављање ламината у дневној соби, након чега би се унео намештај. У акцију помоћи укључили су се бројни људи, што комшије из Новог Пазара што добротвори из земље и иностранство, а све уз велику помоћ и подршку братства манастира Ђурђеви Ступови.

 Тренутни изглед реновираног купатила

 Приликом посете уверили смо се да је купатило које су финансирали донатори Хуманитарне организације Срби за Србе завршено. Преостало је само да се постави ограда и завеса туш кабине. Купалитло је, као што се може видети на приложеним сликама, потпуно функционално и модерно опремљено. Вуксановићи су се једногласно сложили да им се ново купатило јако свиђа и захвалили се донаторима на помоћи.

 У току разговора са децом, приметили смо да су добили и нови компјутер али су нам одмах рекли да за исти немају сто и столицу. Присутни представници Хуманитарне организације Срби за Србе су на лицу места одлучили да личним донацијама додатно помогну породицу Вуксановић и замолили најстарију Милицу да у радњама у Новом Пазару пронађе сто и столицу које би желели да имају. Милица нас је већ након пар дана контактирала са предлогом а ми смо јој поричили и платили жељени сто и столицу. Испорука је у току.

 Желели би да се у име породице Вуксановић захвалимо свим донаторима и да се лично захвалимо братству манастира Ђурђеви Ступови који су нас, по ко зна који пут, топло угостили и обезбедили конак за вече пре посете.

Рачуни и потврде финансиране помоћи