СЗС посетили Апостоловиће у Прешеву

Хуманитарна организација Срби за Србе помаже вишедетне социјално угрожене породице од севера Македоније до Крајине у Хрватској, а представници организације по први пут посетили су и Прешево. Заборављени и осиромашени крајњи југ Србије вапи за братском и сестринском помоћи из целог света! Угрожени српски крај, ако не буде помаган, ускоро ће бити потпуно напуштен и потпуно промењен. Мало је српских породица са 4 и више деце, али Срби за Србе пронашли су једну од њих. Породица Апостоловић живи у селу Славујевац крај Прешева, у најјужнијем селу у Србији, које има 120 српских кућа. Славиша и Наташа живе у незавршеној кући коју деле са братом – њихов део куће су само две собице у којима подижу 4 деце: Сару (16), Немању (15), Милку (10) и најмлађег Младена (3). Немања болује од церебралне парализе и потпуно је непокретан, деформисане су му ноге и једва гута храну.

Тата Славиша, ћерка Сара, мајка Наташа, син Младен и ћерка Милка

Милка са братом Немањом који болује од церебралне парализе

Цела породица је потпуно предана помагању сину и брату. Помагала им је организација Човекољубље, примају социјалну помоћ и дечији додатак, као и негу за Немању у износу од 27.000 динара. Иако имају 13 ари, не обрађују је осим за своје потребе. Имају кревете и белу технику, имају и купатило, али немају воду! Коштало би нешто више од 3.000 евра да им се доведе вода до куће, али то није њихова највећа жеља – највеће жеље су у вези олакашавања ситуације коју имају са Немањом.

Младен са татом Славишем показује нам улаз у купатило

Нажалост у кади се налазе кофе са водом, јер немају могућности да уведу воду у кућу

Хоће да прошире кућу за бар једну просторију, или да покушају да заврше поткровље и да тако добију много додатног животног простора. Кажу да би им био довољан само материјал и да би све радове урадио отац са пријатељима. Иако немају воду, довлаче балоне са оближњег бунара, па су им најхитнији бољи услови за сина којем је потребно много правилне неге и константна пажња.

Кућа у којој живе Апостоловићи

Две или три козе доста би им значиле, опет превасходно због Немање, како би увек имао свеже козје млеко које му чини добро. Немају пољопривредне машине са којима би отац могао да обрађује земљу или да нађе неке повремене послoве, али их ни не траже – само им је битно да помогну свом детету.

Срби за Србе са шесточланом породицом Апостоловић

Хуманитарна организација Срби за Србе ће, уз помоћ великог броја донатора, испунити жеље ове породице. Апостоловићи ће бити прва породица помогнута у овом крају, а онда ће Срби из Прешевске долине знати да их браћа и сестре из целог света нису заборавили! Помозите и ви!