СЗС посетили Бацковићe у Прокупљу

Хуманитарна организација Срби за Србе посетила је седмочлану породицу Бацковић која живи у Прокупљу. Отац Небојша и мајка Владанка подижу петоро деце – четири кћерке и сина! Анастасија (21), Емилија (8), Лазар (6) и двогодишње близнакиње Вероника и Ирина живе са пуно љубави и дивним родитељима, али, нажалост, и са много мањих и већих проблема.

Отац је запослен у ЕПС-у и тренутно ради у Обреновцу, доноси сигурна примања у кућу, али код куће је само викендима и због његовог посла не примају прекопотребну социјалну помоћ, а ни дечији додатак. Мајка ради у Дому старих, али је тренутно на породиљском одстуству и ускоро треба да се врати на посап.

 Кућа у којој живи породица Столић-Бацковић

 Мали принц украшава зидове куће породице Бацковић

У кући која је власништво мајчиних родитеља на први поглед све је у реду – имају белу технику, намештај, струју, воду, и купатило у не баш сјајном стању – али имају и велики проблем, изнад свих других проблема – кров прокишњава!

 Кров који је у изузетно лошем стању и прокишњава на више места

 Мајка Владанка у поткровуљу куће

Најхитнија и највећа жеља ове многобројне, срећне породице је доградња високог поткровља и замена крвне конструкције! Уз помоћ добротвора СРБИ ЗА СРБЕ надају се да ће им се ова жеља остварити! Имају комшије доброг срца које ће им донирати цреп, дати попусте на фарбе и остале материјале који ће им требати за санирање крова и даље евентуалне адаптације куће и купатила.

 Мајка Владанка са близнакињама Вероником и Ирином и сином Лазаром

 Вероника и Ирина Бацковић

Надају се још много чему – маштају о бољем сутра, прижељкују много тога… Хуманитарна организација Срби за Србе, уз помоћ добротвора из целог света, може остварити неке жеље овој дивној породици!

 Срби за Србе са породицом Бацковић