СЗС посетили Дунџиће у Црној Гори

Чланови Хуманитарне организације Срби за Србе из Црне Горе обишли су 18. децембра социјално угрожену шесточлану породицу Дунџић из Подгорице. Чланови породице су самохрана мајка Драгана и деца Александар (21), Алекса (16), Анђела (15), Јована (14) и Ивана (13). Током задњих двадесет година Дунџићи су прво избегли из Сарајева у Пећ, па у избегличко насеље Коник у Подгорици.

Дунџићи примају социјалну помоћ и дјечији додатак, укупно око 146 евра. Хранили су се једно вријеме у народној кухињи. Најстарији син Александар се од скоро запослио и највише помаже породицу. Мајка Драгана чисти понекад станове (иако не би смјела ништа да ради јер је оперисала тумор). Када нису имали шта да једу просила је по Подгорици, ишла од врата до врата, од манастира до манастира. Чак је и болесна цјепала дрва.

Како им је веш машина дотрајала и није више у употреби, планирамо да током Божићне акције помогнемо породицу Дунџић набавком веш машине, како би мајци олакшали посао прања веша. Такође у плану је набавка и ормара за дечију гардеробу.

Позивамо све људе добре воље да се укључе и прилозима помогну пројекте Хуманитарне организације Срби за Србе који имају за циљ да помогну социјално угрожене вишедетне српске породице широм Балкана.