СЗС посетили дванаесточлану породицу

Друга Тројка из блока у Кладову наставила је традицију спортско-хуманитарног спектакла у граду на Дунаву, где је, на крилима прошлогодишње успешне мисије помоћи породици Николић, дошао ред на мисију помоћи дванаесточланој породици Јовановић-Јанковић. Представници Хуманитарне организације Срби за Србе и организатори кладовских Тројки посетили су породицу Јовановић-Јанковић коју чине мајка Весна, отац Слађан и деветоро деце: Сања (24), Никола (21), Младен (17), Иван (16), Стефан (14), Анђела (11), Милица (8), Дарко (5) и најмлађи Урош (4). Најстарији члан ове велике породице је бака Ђурђица која са својим искуством и вредним радним навикама много помаже незапосленим родитељима који се боре против проблема сваки дан.

 Најмалађи укућани – Дарко, Урош, Милица и Анђела

 Штала и пољски вц

Дванаесеточлана породица живи од 11.000 динара социјалне помоћи и минималне бакине пензије која износи 8.000 динара, а сваког месеца имају велике текуће трошкове, који се гомилају на постојећи дуг за струју и воду од 35.000 динара.

 Породична кућа у фази изградње која дуго траје

 Спрат куће у сивој фази

Деликатна је ситуација у овој храброј породици. Кућа у којој живе давно је започета и од велике идеје остало је завршено само приземље, а спрат никада није изграђен до краја.То данас значи да је у кући велики проблем са зидовима и плафоном којима је хитно потребно глетовање и кречење.

 Прерађен казан од бојлера за грејање у дневној соби

 Купатило са старом веш машином која није у функцији

Влага која се појавила у кући утиче на квалитет живота, на намештај, гардеробу и на крају, нажалост, и на децу. Недостају им веш машина и шпорет, а греју се на дрва и то је још једна борба коју воде у овим зимским данима.

 Најмлађи у башти испред куће

Отац понекад пронађе неке привремене послове, а у скромном дворишту имају свињу и зеца. Обрађују нешто мало баште, што показује да су вредни и да желе да раде и живе од свог рада.

 Дарко Јанковић

Велики проблеми који владају у великим породицама побеђују се слогом и радом, а у овој породици љубав, слога и рад и одржавају кућу. Управо због те жеље да напредују изразили су жељу да им набавимо свиње и кокошке, као и пластеник који би им највише помогао.

 Импровизована кухиња

Такође, указали су и да им је за боље функционисање у кући најпотребнија кухиња, као и још неки ситнији и крупнији грађевински радови. Кладовчани су прошле године показали да могу да изведу велики пројекат, а породица Јовановић-Јанковић је нова велика мисија!

 Заједничка фотографија са породицом Јовановић-Јанковић

Позивамо све људе добре воље да се укључе и прилозима помогну пројекте Хуманитарне организације Срби за Србе који имају за циљ да помогну социјално угрожене вишедетне српске породице широм Балкана.