СЗС посетили Николиће у Кладову

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су током лета деветочлану породицу Николић из Кладова којој је намењена помоћ скупљена у оквиру спортско-хуманитарног пројекта ,,Тројка из блока”. Веома успешан турнир у брзом шутирању тројки одржан је у граду на Дунаву 23. јула и са посетом од преко 1.500 људи, са пријављених преко 150 такмичара и скупљених преко 200.000 динара може се слободно рећи да је један од најуспешнијих ове године! Наши поносни спонзори нису се зауставили само на финансијским улагањима у мисију ,,Тројке из блока” – упознати са тешким стањем у којем живе Николићи одлучили су да помогну на сваки могући начин. А Николићима је свака помоћ преко потребна! Отац Зоран и мајка Живадинка подижу седам кћери – Зорану (16), Јелену (12), Марину (11), Тању (8), Раду (8), Милицу (3) и седмомесечну Еугенију.

 Отац Зоран са најмлађим кћеркама

Николићи живе у изузетно тешким условима, у кући у којој влада влага и немаштина. Добри људи из Кладова одлучили су да им реновирају купатило и дневну собу, а како време пролази све више спонзора доброг срца се укључује у пројекат и помаже у складу са својим могућностима: неко плочице, неко блокове, неко прозоре… Представници спортско-хуманитарног пројекта ,,Тројка из блока” из Кладова свакодневно су у контакту са Николићима и од када су ови дивни момци ушли први пут у кућу Николића ствари су већ кренуле на боље. Почели су да сређују њихов дом, да воде рачуна о њима, а то је нешто што се овој породици догађа први пут у животу. Слике које су затекли никога не могу оставити равнодушним…

 Тренутни изглед купатила у дому Николића

 Детаљ из тренутне тужне реалности

Деца су наша будућност! Као у бајци, Николићи имају седам кћери, покушајмо да живот који је далеко од бајке учинимо лепшим, покушајмо да остваримо њихове скромне снове, да седам принцеза добију живот какав заслужују!

 ,,Веш машина” породице Николић

Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ упућује позив свим пријатељима и донаторима организације да се укључе у акцију прикупљања средстава за помоћ овој и другим социјално угроженим вишедетним српским породицама.