СЗС посетили Павловиће из Коцељеве

Хуманитарна организација Срби за Србе посетила је породицу Павловић у селу Драгиње крај Коцељева. Отац Душан и мајка Славка подиглу су девет кћери и синова: Данијела (26) се удала и отишла из родитељског дома, Милош (23) је највећа снага својим родитељима и браћи и сестрама, Слађана (21), Биљана (16), Дејан (13), Мирјана (12), Бојан (10), Бојана (9) и Данијел (7). Павловићи живе у својој кући, са социјалном помоћи од 20.000 динара, повременим надокнадама од надница, али са много проблема и потреба.

 Пољски вц, штала и печењара

 Кућа у којој живи породица Павловић

Кућа у којој живе је у лошем стању и потребна јој је хитна адаптација. Немају купатило, а сви спавају на само четири кревета, у само две собице! Немају воду, немају бунар, бела техника је у лошем стању, кров лош, влага у кући, лоша фасада…

 Просторија која се користи за спавање

Али има све оно што видите на фотографијама – љубав, слогу, братску и сестринску подршку. Невероватно је колико је дивна и мирна ова породица, упркос свим невољама са којима се боре.

 Родитељи Душан и Славка

 У разговору са породицом Павловић

 Слађана, Бојан, Данијел, Дејан и Бојана Павловић

Имају дуг за кредит, а немају ни пољопривредне машине ни могућност за обраду земље, које имају 3 хектара, и за коју заиста имају воље и жеље да јој се посвете. У штали имају једну свињу и три козе, а тражили су нам само да им помогнемо да раде и да се хлебом хране: краву, трактор са прикључцима и пластеник.

 Домаћин Душан (десно) показује где је у плану да се постави пластеник

Хуманитарна организација Срби за Србе ће им, уз помоћ верних пријатеља и донатора, и помоћи колико буде у могућности. Уз свој труд и напор, у љубави и слози, ова породица угледаће боље дане. Срби за Србе су ту да им помогну, помозите и ви!

 Срби за Србе са породицом Павловић испред њихове куће