СЗС посетили Петровиће код Авале

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су ових дана преко 60 породица широм централне Србије, преко Пријепоља, путем Прешевске долине, па све до севера Војводине. Пре неки дан у Београду, у приградском насељу Рипањ, посетили су и осмочлану породицу Петровић, где четворо деце, најмлађе од три генерације у кући, живи у само две собе и нема никакве услове за нормалан живот! Ненад и Мирјана живе са сином Дејаном (23) и ћерком Сањом, која има четворо деце! Ненад и Невена имају 11 година, Марија има 6 година, а најмлађа Ксенија две године. У престоници Србије, у 21. веку, четворо малолетне деце нема купатило, а оно у чему живе су незавршени зидови и постављена плоча!

 Кућа у којој живи породица Петровић

Тежак је живот многодетних породица данас широм Србије, па и у некада славној престоници. Посла за породицу нема ни близу колико им је потребно, и једина примања у кући су повремене мале дневнице деде Ненада. Не примају ни социјалну помоћ, ни дечији додатак.

 Поородица Петровић испред своје куће

Потребно им је много помоћи од много донатора из целог света, да би направили први корак ка бољој будућности своје деце. Помозимо Петровићима да изграде своју кућу до краја, а тако ћемо помоћи и себи – изградићемо пут за бољи живот за четворо малишана, који ће сутра бити бољи људи и вратиће добро нашем друштву, нашем граду, и нашој земљи!

 Чланови породице Петровић у својој кући

Потребно је 20.000 евра за завршетак и адаптацију њихове куће! Хуманитарна организација Срби за Србе почеће овај пројекат, с вером у сигуран и успешан крај, уз снагу верних донатора, брижне браће и сестара из целог света. Почећемо, с вером у сигуран крај – осмех четири детета!

 Мајка Сања са децом Невеном, Ксенијом, Маријом и Ненадом