СЗС посетили породице у Обреновцу

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су почетком јула две вишедетне породице у Обреновцу и то Радосављевић-Милићи, отац Драган, мајка Сања и деца Софија (13), Василиса (5), Николај (4), Јован (3) и Лазар (1), код којих је потребно урадити нови кров на кући, јер је постојећи у веома лошем стању. Друга посећена породица су Бошковићи, родитељи Небојша и Татјана и деца Данило (17), Стефан (16), Јован (6), Катарина (5), Стефан (21) и Марија (15). Њима је најпотреније обезбедити купатило.

 Мајка Сања са децом: Николај, Лазар, Софија, Василиса и Јован

Чланови породице Радосављевић-Милић живе у насељу Грабовац. Мајка Сања је током рата 1995. године избегла са својом породицом Милић из Бискупије код Книна. Пре ступања у брак са Драганом Радосављевићем, Сања је имала ћерку Софију.

 Мајка Сања са својом децом испред куће у Грабовцу

 Дотрајали кров који ускоро треба да се замени

Оба родитеља су незапослена, отац ради као молер када успе да нађе посао. Примају социјалну помоћ 19.000 динара и дечији додатак 10.700 динара. Иако су урадили спољну изолацију куће 2013. године, највећи проблем им представља влага у кући, која се може видети на свим зидовима и плафонима, а разлог за појаву влаге је у веома лошем стању читаве кровне конструкције, коју треба што пре заменити.

 Софија и Василиса у соби пуној влаге

Породица поседује и два пластеника, тако да и на тај начин покушавају да дођу до додатних извора прихода.

 Пластеник од Радосављевића

Друга посећена породица у Бошковићи који живе у насељу Звечка и корисници су народне кухиње. Оба родитеља су незапослена и примају социјалну помоћ од 11.800 динара.

 Породица Бошковић испред своје куће

Небојша и Татјана имају по двоје деце из првог брака, а заједно имају Јована и Катарину.

 Најмлађи Бошковићи, Jован и Катарина

Највећи проблем им представља одсуство купатила у кући. Домаћин Небојша је већ започео доградњу, али из финансијских разлога тај посао није далеко одмакао.

 Простор који је у плану да постане купатило

Како поседују два ара плаца, планирају да гаје коке носиље или неколико коза и да на тај начин покушају обезбедити породици неопходну помоћ.

Позивамо све људе добре воље да се укључе и прилозима помогну пројекте Хуманитарне организације Срби за Србе који имају за циљ да помогну социјално угрожене вишедетне српске породице широм Балкана.