СЗС посетили породицу Илић у Чачку

Да богатство и сиромаштво могу да живе под једним кровом представници Хуманитарне организације Срби за Србе уверили су се током посете породици Илић која се налази малтене у самом центру Чачка. Млада и вредна самохрана мама Горица се свом снагом и са еланом бори за своју децу, Давида (12), близанце Илију и Николу (10), Будимира (8), Бобана (4) и Зорану стару 6 месеци. Дечија граја и осмеси испуњавају овај скромни дом упркос немаштини у којој одрастају.


Кућа у којој живе и одрастају ова деца заправо је дрвена барака, а унутрашњост је такође у веома оскудном и лошем стању. Ипак, оно што овој породици представља ветар у леђа у борби против сиромаштва јесте социјална помоћ као и дечији додатак, али нажалост ни то не успева увек да подмири основне дечије потребе и омогући им да уживају у детињству.

Троје деце спава на једном кревету. Затим, нешто што је незамисливо данас у 21. веку је да једно домаћинство, поготову са толико деце, укључујући и бебу, нема фрижидер, а шпорет једва да врши неку функцију.

Кроз разговор са Горицом дошли смо до закључка да је овој седмочланој и, упркос недаћама, ведрој породици на првом месту потребно сређивање куће, односно постављање фасаде, као и набавка намештаја и беле технике. Кров им такође представља проблем јер прокишњава.

Срби за Србе са породицом Илић

Хуманитарна организација Срби за Србе пред себе је поставила још један задатак да заједничким снагама Горици и њеној деци обезбедимо да се јаче и лепше смеју и да што безбрижније и здравије одрастају. Донирајте колико можете!

Најмлађи чланови породице Илић