СЗС посетили Самарџиће из Невесиња

Током маја представници Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су петочлану породицу Самарџић из села Постољани код Невесиња у Републици Српској. Чланови породице Самарџић су самохрана мајка Жељка са синовима Божом (25), Илијом (23), Лазаром (19) и ћерком Јованом (14). Највећи проблем Самарџићима представља становање у старој, оронулој кући, која је од плафона па до земљаног пода у лошем стању и неусловна је за живот. Породица је зато покренула изградњу нове куће, тако да им је најпоребнија столарија и грађевински материјал за завршетак градње нове куће.

 Самарџићи испред старе куће у којој тренутно живе

Водовод није стигао у место где живи породица Самарџић, тако да се уз помоћ чатрње снадбевају са водом. Најстарији син ради при војсци у Билећи, тако да укупна примања са платом најстаријег сина су око 430 евра, од тога отплаћују кредит месечно 80 евра, који су подигли за набавку једног дела грађевинског материјала. Не примају никакву додатну помоћ.

 Веома лоше стање кухињског простора у кући

Мајка Жељка је тешко болесна, док је домаћин преминуо од болести. Самарџићи живе у веома лошим условима у старој кући без купатила, где нема ни пода, само земља.

 Јована Самарџић

 Самохрана мајка Жељка Самарџић са својом децом

 Пољски тоалет испод старе куће

 Нова кућа која треба да се оспособи за живот Самарџића

 Тренутно стање унутрашњости нове куће

Да би се Самарџићи уселили у нову кућу портебно је поставити прозоре, врата, под, омалтерисати са унутрашње стране, оспособити тоалет. Инсталације за струју и воду су већ постављене у новој кући. За наведене радове и материјал потребно је прикупити око 5.000 евра.

 Породица Самарџић испред започете изградње нове куће

Позивамо све људе добре воље да се укључе и прилозима помогну пројекте Хуманитарне организације Срби за Србе који имају за циљ да помогну социјално угрожене вишедетне српске породице широм Балкана.