СЗС посетили Шпољаре у Старој Пазови

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су крајем фебруара самохрану мајку Ивану Шпољар која живи са троје деце у Старој Пазови. Јована (16), Јана (8) и Михаило (7) помажу колико могу мами у свакодневној борби са проблемима, који су заиста велики у овој породици, где су једина сигурна примања дечији додатак од 11.000 динара и мала плата коју мајка прима за рад у пекари 4 дана у недељи.

 Јана и Михаило са својим љубимцем

Због алиментације коју им уплаћује Иванин бивши муж, не примају социјалну помоћ, али у великом раскораку између бирократије и стварности, алиментације не буду уплаћене на време, али право на социјалну помоћ не може да буде остварено.

 Михаило и Јана Шпољар

Дани пролазе, а проблеми се гомилају – Шпољари живе у кући која је у њиховом власништву, а која има одређених недостатака: влага, кров у лошем стању, фасада недовршена, мали животни простор.

 Велики проблем породица Шпољар има са појавом влаге у кући

Сви спавају на само два кревета, а немају никакве ормаре! Купатило им је у функцији, али потребни су им кревети, ормари, нови прозори, већи и мањи грађевински радови.

 Заједничка фотографија породице Шпољар са представником организације Срби за Србе

Уз помоћ донатора из целог света Хуманитарна организација Срби за Србе одлучила је да помогне храброј мајци Ивани и њеној деци – њима је заиста потребно мало да би се осетио велики напредак!

 У разговору са мајком Иваном