СЗС посетили Вујиновиће из Србобрана

Чланови Хуманитарне организације Срби за Србе средином марта посетили су породицу Вујиновић у селу Надаљ код Србобрана. Дочекала нас је весела седмочлана породица коју чине отац Драшко, мајка Јасмина и пет синова: Марко (21), Станко (16), Василије (14), Светозар (12) и Вељко (10). Вујиновићи живе у старој сеоској школи, тачније у једном од два преграђена стана од свега 50 квадрата, отац је запослен, а када време и обавезе дозволе, ради приватно као водоинсталатер.

Најстарији син иде на факултет у Новом Саду и месечну карту плаћа 8.000 динара, а због недовољно средстава, привремено је ставио факултет у други план.

 Станко, Василије, Вељко и Светозар Вујиновић са својим љубимцем

Подрум им је поплављен 2010. и од тада имају већих проблема са влагом која се појављује у кухињи. Породица нема примања у виду социјалне помоћи, као ни дечији додатак.

 Проблем влаге који се појавио од 2010. године

 Вељко и Светозар Вујиновић

Отац би био задовољан када би му обезбедили алат са којим би могао да уговара више послова, јер, како каже, са његовим тренутним алатом, не може да договара неке веће послове.

 Срби за Србе са породицом Вујиновић

Позивамо све људе добре воље да се укључе и прилозима помогну пројекте Хуманитарне организације Срби за Србе који имају за циљ да помогну социјално угрожене вишедетне српске породице широм Балкана.