19. јуна 2011.

СЗС представили Србију у Бечу

СЗС представили Србију у Бечу

У суботу 18. јуна аустријска Хуманитарна организација "Срби за Србе" у сарадњи са СКУД "Карађорђе" представила је Србију - у оквиру интер-културне породичне манифестације "WienWirbel" - кроз припремање српског доручка, као и малу фото-презентацију и фолклорну приредбу коју је извео дечији ансамбл СКУД "Карађорђе". Овом приликом је уз дружење и пријатну атмосферу кроз продају доручка прикупљена и скромна хуманитарна помоћ у висини од 73€. Своје кулинарске специјалитете и фолклорну традицију представиле су поред наше организације још осам удружења са свих крајева света.

Srpski standНа српском штанду, који је био украшен српском заставом и фотографијама српских градова, манастира (Високи Дечани, Грачаница и Студеница) и природним лепотама Србије, радиле су две младе волонтерке у српској ношњи којима се овом приликом од срца захваљујемо, а гости различитих националности били су у прилици да уз домаћи хлеб, проју и питу од сира пробају српски ајвар, чајну кобасицу, сир, печеницу и павлаку. Поред тога, наши гости су уз сваки купљени доручак почашћени домаћом ракијом из Чачка, што је проузроковало веома занимљиве реакције наших аустријских суграђана. Priredba

Нешто пре 11 часова уследила је и фолклорна представа "Игре из Шумадије" дечијег ансамбла СКУД "Карађорђе" уз пратњу хармоникаша, која је изазвала праве овације и одушевљење присутне публике. На овом месту користимо такође прилику да се захвалимо и Српском културно-уметничком друштву "Карађорђе", које нам је отвореног срца изашло у сусрет и указало велику подршку учешћем у овогодишњој манифестацији "WienWirbel".

Deca ispred standa

У нади да смо послали поруку свим српским заједницама широм дијаспоре да следе овај пример и заједничким радом на позитиван начин представљају своју земљу и народ и то украсе доброчинством, поздрављамо све донаторе и пријатеље наше организације у Аустрији и другим крајевима света.

Повезане вести

Коментари