СЗС прикупили 2 милиона евра донација

Почев од новембра 2005. године, Хуманитарна организација Срби за Србе прикупила је почетком јуна 2017. године тачно 2 милиона евра донација са којима је у претходних 12 година обезбеђена вредна помоћ за 1,700 социјално угрожених породица које заједно броје више од 11,000 деце широм Балкана.
Уз препознатљив слоган „Деца су наша будућност”, Хуманитарна организација Срби за Србе од 2005. године окупља преко 20.000 донатора из Србије, региона и света који неуморно, чији активисти из месеца у месец, обилазе и допремају вредну хуманитарну и економску помоћ за социјално угрожене породице широм Балкана. За свој добротворни рад, организација је одликована Орденом Светог Саве на Видовдан 2015. године од стране Српске православне цркве.Управо захваљујући бројним донаторима из целог света, велики број породица данас живи у својим топлим домовима, деца спавају у новим креветима, храну са својих њива и пластеника припремају на новим шпоретима, имају купатила, белу технику, струју, воду, кровови више не прокишњавају. Много је деце која су по први пут добила своју собу, радни сто, плакар, играчку или компјутер.


Много је родитеља који данас имају могућност да својој деци обезбеде чашу свежег крављег, овчијег или козјег млека, користе тракторе са прикључцима уз помоћ којих обрађују земљу и тиме зарађују за своју породицу. Поред директне материјалне помоћи породицама, у више наврата помоћ је пружана и народним кухињама, амбулантама, породилиштима и болницама, вртићима, основним и средњим школама и другим институцијама које свакодневно брину о здрављу и образовању деце.


Поред Србије, организација прикупља донације кроз своје званично регистроване огранке у Републици Српској, Црној Гори, Аустрији, Швајцарској, Немачкој, Норвешкој, САД и Канади.


На свом званичном сајту www.srbizasrbe.org организација свакодневно ажурира листе донатора, јавно приказује стање на банковним рачунима свих огранака, и поставља детаљне извештаје о породицама које су добиле помоћ. Такође, организација Срби за Србе покренула је и хуманитарни СМС број у Србији 7763 путем којег је до сада прикупљено преко 7 милиона динара вредне помоћи социјално угроженим породицама.


Хуманитарна организација Срби за Србе ће заједно са сродним организацијама, Српском православном црквом, медијима и бројним донаторима и пријатељима широм света да настави са вредним хуманитарним радом за добробит социјално угрожених породица и њихове деце широм Балкана. Деца су наша будућност!


У Београду, 10.06.2017. године