01. августа 2014.

СЗС у Лајковцу примили захвалницу

СЗС у Лајковцу примили захвалницу
Председник општине Лајковац Живорад Бојичић уручио је на Огњену Марију 30. јула 2014. захвалницу Хуманитарној организацији Срби за Србе за солидарност и пожртвовање исказано према грађанима Лајковца и колубарског краја током мајских поплава. Хуманитарна организација Срби за Србе испоручила је 23. маја 2014. вредну хуманитарну помоћ грађанима Лајковца у виду 26 дечијих душека, 104 душека самаца,  30 душека на надувавање и 2 француска душека. Донацију су обезбедили компанија ФМП, Кабинет градоначелника и Градска управа града Београда, а примио је Штаб за ванредне ситуације који је смештен у Спортској хали Техничке средње школе "17. септембар" у Лајковцу.   Испорука помоћи угроженим породицама у општини Лајковац

Огњена Марија је уједно и слава општине Лајковац, тако да су уручивању претходиле Света Литургија у храму Светог Великомученика Димитрија у Лајковцу, литија улицама Лајковца и резање Славског колача у великој сали Градске куће, а уследио је свечани коктел.

Црква на слици је Храм Светог Димитрија у Лазаревцу са спомен-костурницом израђеном у славу погинулим војницима српске и аустроугарске војске у Колубарској бици.

Повезане вести

Коментари