СЗС у посети Ђикићима близу Руме

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су породицу Ђикић која живи у Путинцима крај Руме. Отац Бујан и мајка Весна подижу четворо деце, две кћери и два сина: Јелена (16), Слађана (13), Лазар (7) и Благоје (5). Отац ради у Житопромету и то су једина сигурна примања у овој кући. Нису примали помоћ ни од једне организације у прошлости и увек су се сами борили за боље сутра.

Посетом Хуманитарне организације Срби за Србе та будућност је корак ближе. Имају два хектара земље, па због тога не примају социјалну помоћ – али и не обрађују земљу због недостатка пољопривредних алата. То им је и најхитнија жеља – шпартач за кукуруз и косилица за детелину, ротациона. Такође, потребне су им и овце или козе, пет до десет грла, а ваљало би им и реновирање собе за децу.

 Најмлађи чланови породице Ђикић, браћа Благоје и Лазар

Све у кући је у солидном стању и види се да је породица радна и вредна – имају струју и воду, белу технику, шпорет на дрва, добар кров, у башти гаје жито, а имају и краву, два телета и свиње. Имају и трактoр, али да би напредовали и да би живели боље, потребно им је да набаве алат за рад и да се хлебом хране, вредно и сложно.

 Благоје нам показује трактор

Уз помоћ донатора из целог света, СРБИ ЗА СРБЕ могу да остваре ове жеље. Рума је град Тројке из блока, која је пропле године оборила све рекорде, а ове године ће кроз највећи спортско-хуманитарни пројекат да скупља помоћ за породицу Ђикић.

 Родитељи Бујан и Весна са синовима Благојем и Лазаром

ДЕЦА СУ НАША БУДУЋНОСТ! СА РЕЧИ НА ДЕЛА! Донирајте и ви, да заједно усрећимо још једну породицу!