СЗС у посети Ерићима из Зворника

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе обишли су у Зворнику шесточлану породицу Ерић. Родитељи Жељко и Маријана живе недалеко од Зворника са својом дјецом Николом  (12), Николином (11), Винком (2) и Жељковом кћерком из првог брака Жељком (18). Њих шестoро живе у кући и имању Жељковог стрица који живи у Аустралији. 

На 14 дулума земље саде кукуруз за своје потребе и за продају. Поред пољопривредних радова на свом имању, Жељко је ишао да надничи и код других и тако је породицу издржавао.

Прошле 2016. године, радећи за надницу, на Жељка се преврне трактор и поломи му кук једне ноге и бутну кост друге ноге. Због те повреде је непокретно лежао 3 мјесеца, а сада има уграђене шипке и може мало изаћи пред кућу али не пуно.

Маријана, која је до тада бринула о дјеци и кући, сада повремено ради као помоћни радник у кухињи оближњег хотела. Када она оде на посао старија дјеца брину о оцу, малом брату Винку и кући.

Ерићи имају кокошке, пилиће и двије овце. Жељели би набавити краву јер сада млијеко за дјецу купују. Уз краву би уштедјели новац који сада дају за млијеко дјеци, а могли би вишак млијечних прерађевина продати.

У том крају краве сада коштају између 1800 – 2000 КМ јер су у ово доба године стеоне. У цијену се рачуна и то мало теле које ће убрзо да се роди.

Ерићи не могу сами себи приуштити краву јер тај новац не могу зарадити. Жељко неће моћи још јако дуго радити, а Маријана ради само када су свадбе и зато су се обратили нама у нади да ћемо ми моћи уз помоћ наших донатора да им помогнемо.