СЗС у посети Кракићима из И. Сарајева

Чланови и пријатељи Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су током септембра осмочлану породицу Кракић из Источног Сарајева. Породицу чине отац Драгомир, мајка Мила, те дјеца Марко (21), Николина (11), Кристина (10) и Лазар (8). Марко је из првог Милиног брака, али се одлично слаже са остатком породице. Мила је усљед различитих породичних проблема, које је имала у првом браку, отишла од супруга, преселила се у Источно Сарајево и поново удала. У породици нико не ради, те преживавају од надница и дјечијег додатка у вриједности од 140 КМ. Живе у породичној кући заједно са Драгомировим братом и његовом супругом.

Најстарији син је био запослен један период, али сада више не ради, јер му послодавци нису плаћали и на крају је добио отказ. Највећи проблем породици је столарија. Покушали су да промијене један дио, тако да сада имају само добра улазна врата.

Доњи дио куће је тренутно неупотребљив, јер у њему има много воде. Столарија је веома стара, те се појављују проблеми када има вјетра, кише, а посебно када је зима. У веома су лошој ситуацији, али  се труде онолико колико могу.

Односи у  породици су добри, што се могло примјетити и по дјеци. За ову породицу сазнали смо из центра за социјални рад. У плану је да се од средстава прикупљених на спортско-хуманитарном турниру Тројка из блока, одржаном претходног викенда у Источном Сарајеву, помогне породица Кракић.

Позивамо све људе добре воље да се укључе и прилозима помогну пројекте Хуманитарне организације Срби за Србе који имају за циљ да помогну социјално угрожене вишедетне српске породице широм Балкана.