СЗС у посети Поповићима из Челинца

Хуманитарна организација Срби за Србе посјетила је почетком априла шесточлану породицу Поповић из села Бранешци, општина Челинац у Републици Српској. Отац Миланко живи са супругом Славком и четворо дијеце: Илијана (20), Милијана (17), Гојко (17) и Бојана (15). Поповиће су помогнути прошле године набавком семенске робе у износу од 485 КМ. Породица живи од минималца које Миланко заради на пилани као сезонски радник. Поред куће имају доста земље, највише сију жито које после продавају како би прехранили породицу и обезбједили дијеци школовање.

 Поповићи са урученом семенском робом у априлу 2015. године

 Кућа породице Поповић у селу Бранешци

Отац Миланко је купио трактор на кредит, али су му неопходна приколица и прикључне машине које посуђује или изнајмљује у селу. Како је Поповићима најпотребнија приколица за трактор и плугови за орање у плану је да им се та помоћ и обезбеди, како би од рада са својим машинама могли више да привређују за породицу.

 Илијана, Милијана, Бојана и Гојко са родитељима Славком и Миланком

 Домаћин Милако Поповић на улазу породичне куће

Позивамо све људе добре воље да се укључе и прилозима помогну пројекте Хуманитарне организације Срби за Србе који имају за циљ да помогну социјално угрожене вишедетне српске породице широм Балкана.

Рачуни и потврде финансиране помоћи