18. августа 2016.

СЗС у посети Поповићима код Требиња

СЗС у посети Поповићима код Требиња
Чланови Хуманитарне организације Срби за Србе из Београда и Требиња посетили су крајем јула 2016. године породицу Поповић из села Жаково код Требиња. Породицу чине самохрани отац Стево и три ћерке Анђела (15), Анастасија (7) и Александра (2). Мајка им је почетком ове године одузела себи живот након чега су доспели у изузетно тешку ситуацију. Најмлађа ћерка се привремено налази и у хранитељској породици у Требињу. Велики број Требињаца је већ помогао породици, а нама су изразили жељу за новим малим фрижидером, веш машином и столарији за кухињу.

 У разговору са породицом Поповић

 Дотрајала веш машина

Једино примање које има ова породица је 100 КМ дечијег додатка. Држе 30 оваца, краву и теле, као и два врта, али отац једва постиже и то, па не постоји могућност да се озбиљније посвете пољопривреди и сточарству. Девојчице иду у школу у Требиње које је удаљено 20 километара.

 Самохрани отац Стево са ћерком АнастасијомУ Требињу је наша организација недавно организовала прву Тројку из блока на којој је прикупљено 1.689,5 конвертибилних марака и 20 евра, па ће прикупљених средстава покушати да обезбеди овој породици скромну помоћ.

 Насмејана Анастасија Поповић

Позивамо све људе добре воље да се укључе и прилозима помогну пројекте Хуманитарне организације Срби за Србе који имају за циљ да помогну социјално угрожене вишедетне српске породице широм Балкана.

Повезане вести

Коментари