СЗС у посети породици Голубић из Угриновца

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су породицу Голубић из земунског насеља Угриновци. Мајка Милица сама подиже три кћери од 2015. године, од када је отац породице јереј Ратко, који је био парохијски свештеник, трагично настрадао приликом радова на обнови храма Светог Ђорђа у Угриновцима. Сестре Љубица (12), Марија (9) и Ђурђица (5) одрастају уз мајку и уз много љубави и бриге.

Добри људи помажу породици Голубић, посебно Владика Василије и верни народ кроз Епархију Сремску, као и „Фондација Отац Ратко“. Фондација је основана у јулу 2015. године у којој су се окупили људи различитих профила, идеја и интересовања, али сви са једном жељом – да се помогне породици, односно Ратковој супрузи и деци. Основни циљеви Фондације су прикупљање средстава за решавање стамбеног питања, школовања деце и осталих животних потреба породице. Они им сваког месеца обезбеђују помоћ у износу од 45.000 динара, пошто су им једина сигурна примања дечији додатак од 10.000 динара. Овако имају неке основне потребе покривене што им много значи у ово несигурно време.

Уз помоћ мештана, фирми и Фондације Отац Ратко подигнута им је кућа у којој су завршени груби и унутрашњи радови, сређено купатило, вода и струја. Али доста тога остало је незавршено, и ту на ред долази Хуманитарна организација Срби за Србе.

Земун већ годинама зна да прелазимо са речи на дела, па је сада време да заједно помогнемо и Голубићима. Све што имају од технике су веш машина и фрижидер. Потребни су им шпорет, замрзивач, трпезаријски сто и столице, ормар за дневни боравак и шпорет на дрва, који је приоритет због грејања.

Грејање им представља велики проблем који захтева решење: развучене су цеви за грејање по кући, али недостају радијатори и пећ за централно грејање (собна).

Живот нажалост није мазио мајку Милицу и њене три принцезе. Тежак пут је пред њима без оца и заштитника. Можемо сви ми заједно по мало да им помогнемо, и да им вратимо неку сигурност у живот. Да им покажемо да и даље неко брине за њих, и да ће се то наставити. Помози и ти!