СЗС у посјети породици Мекић у Илиџи

Бране и Свјетлана Мекић имају четири кћерке Сару (18), Сњежану (15), Сандру (12) и Софију (2,5). Породица живи у Младицама, општина Источна Илиџа. Иако Бране ради, а Сњежана прима дјечији доплатак од 105 КМ, ипак не могу довољно зарадити да би обезбједили све што је породици неопходно.

Живе у старој породичној кући коју су им уступили Бранови отац и мајка. Једну просторију су „напустили“ због влаге и она им служи као остава. Другу већу собу дијеле са дјецом али и у њу се влага увукла.

У кухињи, иако се у њој ложи, се такође влага појављује. Поред четворо дјеце Бране не може одвојити новац за неке озбиљне грађевинске радове. Некад су успјели доградити мали ходник и мало купатило али то нису могли фино покрити нити су могли олуцима и тротоаром влагу зауставити.

Са друге стране куће је такође тротоар оштећен. Спаваће собе на спрату, које старије кћерке користе љети, зими су превише хладне тако да сви спавају у великој просторији.

Хуманитарна организација Срби за Србе је почетком септембра организовала сада већ традиционалан турнир у брзом шутирању тројки ”Тројка из блока” у Источном Сарајеву, а средства са тог турнира биће искоришћена управо за помоћ у грађевинским радовима на поправци куће породице Мекић из Источне Илиџе.