СЗС у посети породици Миленковић

У току прошле недеље, чланови нишког огранка Хуманитарне организације „Срби за Србе“, посетили су седмочлану породицу Миленковић из села Тодоровце, општина Лесковац. Ова посета служила је за упознавање са целокупним стањем у њиховој породици. Купљене су основне животне намирнице у вредности од 3.758 динара као скромна помоћ. Породицу Миленковић чине отац Драган, мајка Ивана, деца Стефан (11 год.), Лазар (9), Ђорђе (5), Анастасија (3), Огњен (1 месец). Као што се види на сликама, породица Миленковић живи у тешким условима, недостојним за живот. Кућа у којој је функционална само једна соба, у осталим собама, плафон је каратаван (блато, трска, греде) који је немогуће реновирати јер су слабе греде, тако да остале просторије у кући нису употребљиве јер постоји опасност да се плафон сруши. На жалост кућу је немогуће реновитати. Отац прима плату 17.000 динара и имају дечији додатак, све укупно имају 27.000 динара. Дечији додатак примају тек од кад су добили четврто дете (Анастасију). Такође Миленковићи живе са скоро непокретном баком. Чували су четири козе које су им липсале вероватно због лоших стајских услова.Породица Миленковић је конкурисала на државним конкурсима како би добила неколико коза, јер имају жељу да их чувају, како би могли да се прехране. Поред коза потребне су им јасле за козе, која ова породица може са малим улагањима да направи, јер поред ове куће, имају једну пропалу кућу која би могла да се оспособи за козе. Хуманитарна организација „Срби за Србе“ у сарадњи са својим донаторима и пријатељима организације у наредном периоду, у зависности од својих могућности, покушаће да помогне породици Миленковић, како би и овој породици дошли бољи дани.  Рачуни и потврде финансиране помоћи Преузмите Подели:deljenja

У току прошле недеље, чланови нишког огранка Хуманитарне организације „Срби за Србе“, посетили су седмочлану породицу Миленковић из села Тодоровце, општина Лесковац. Ова посета служила је за упознавање са целокупним стањем у њиховој породици. Купљене су основне животне намирнице у вредности од 3.758 динара као скромна помоћ. Породицу Миленковић чине отац Драган, мајка Ивана, деца Стефан (11 год.), Лазар (9), Ђорђе (5), Анастасија (3), Огњен (1 месец).

 Као што се види на сликама, породица Миленковић живи у тешким условима, недостојним за живот. Кућа у којој је функционална само једна соба, у осталим собама, плафон је каратаван (блато, трска, греде) који је немогуће реновирати јер су слабе греде, тако да остале просторије у кући нису употребљиве јер постоји опасност да се плафон сруши. На жалост кућу је немогуће реновитати.  Отац прима плату 17.000 динара и имају дечији додатак, све укупно имају 27.000 динара. Дечији додатак примају тек од кад су добили четврто дете (Анастасију). Такође Миленковићи живе са скоро непокретном баком. Чували су четири козе које су им липсале вероватно због лоших стајских услова. Породица Миленковић је конкурисала на државним конкурсима како би добила неколико коза, јер имају жељу да их чувају, како би могли да се прехране. Поред коза потребне су им јасле за козе, која ова породица може са малим улагањима да направи, јер поред ове куће, имају једну пропалу кућу која би могла да се оспособи за козе.

Хуманитарна организација „Срби за Србе“ у сарадњи са својим донаторима и пријатељима организације у наредном периоду, у зависности од својих могућности, покушаће да помогне породици Миленковић, како би и овој породици дошли бољи дани. 

Рачуни и потврде финансиране помоћи