СЗС у посети породици Судимац

Причу о породици Судимац започињемо крајем 90-их година, када је ова многочлана породица бројала осам чланова. Живели су на свом имању у Подујеву, од скромне очеве плате, мирно и спокојно. Онда је почео рат и за ову породицу уследили су тешки дани. Бежећи од рата отац Миодраг и мајка Милостива заједно са шесторо деце уселили су се у трошну кућу близу Куршумлије. И када су се после толико мука уселили у свој „нови дом“ снашле су их још веће трагедије. Мајка Милостива од патње за родним крајом, и од бола што не може својој деци да обезбеди основне услове, испустила…

Причу о породици Судимац започињемо крајем 90-их година, када је ова многочлана породица бројала осам чланова. Живели су на свом имању у Подујеву, од скромне очеве плате, мирно и спокојно. Онда је почео рат и за ову породицу уследили су тешки дани. Бежећи од рата отац Миодраг и мајка Милостива заједно са шесторо деце уселили су се у трошну кућу близу Куршумлије.

И када су се после толико мука уселили у свој „нови дом“ снашле су их још веће трагедије. Мајка Милостива од патње за родним крајом, и од бола што не може својој деци да обезбеди основне услове, испустила је своју душу пре 5 година. Након тога две ћерке су се удале, а најстарији брат је отишао за Немачку, где се и оженио и основао породицу. Тако да су у трошној кући близу Куршумлије остали тројца браће Томица(27), Никола(19), Јовица(13) и отац Миодраг.

Нажалост да трагедија буде већа пре нешто више од 6 месеци, враћајући се са славе заједно са најмлађим сином, налетели су на полицијску патролу и онда је отац Миодраг под још неразјашњеним околностима настрадао, све то је посматрао његов најмлађи син Јовица. Тако да је ова осмочлана породица остала само са три члана.

Браћа Судимац како кажу живе од социјалне помоћи (5 000 динара на месечном нивоу) у тешким условима без воде, а како кажу ускоро ће и без струје, јер дуг за струју им је преко 30 000 динара. Томица каже да са приходима од 5 000 динара месечно, нема могућности да плаћа струју, од социјалног су добили одговор да не могу да им помогну око смањења рачуна за струју, тако да браћа Судимац сваког дана страхују да им се не искључи струја. Књиге православне и српске тематике – поклон навијачке групе Делије Север За наш први долазак издвојили смо 8 304 динара како би им купили основне животне намирнице, пошто последњих неколико дана породица једва преживљава. А од навијачке групе „Делије Север“ добили су на поклон православну и српску литературу. Овакав вид наше помоћи поправио је тренутну ситуацију, надамо се да ћемо заједничким снагама успети да нађемо најбоље решење како би породици Судимац обезбедили мирнију и срећнију будућност.  Помоћ у виду основних животних намирница Помоћ у виду основних животних намирница