СЗС у посети Раковићима из Аранђеловца

Шесточлана породица Раковић из Аранђеловца је још једна породица у низу коју су посетили представници Хуманитарне организације Срби за Србе. Александар и Катарина подижу 4 деце: Николу (2001.), Љубицу (2007.), Новака (2010.) и Наташу (2010.). Отац је сталнo запослен у Пошти Србије, а мајка ради за минималац као хигијеничарка. 

Фонд за дијаспору помагао им је у прошлости тако што су им отплатили кредит, а сада је дошао ред на донаторе СРБИ ЗА СРБЕ да помогну овој вредној и поштеној породици. Без социјалног и дечијег додатка, са две мале плате и борачким додатком за оца, уз много месечних трошкова – тешко је довести живот у ред. Отац је тешко болестан од леукемије од 2014. и поред битке за породицу свакодневно води борбу и за живот. Навикао је да се бори и да преживљава – са 17 година учествовао је у борбама око Вуковара, био је тенкиста-возач који је волшебно, без испаљеног метка и гранате, пробио непријатељску линију. Сутрадан, када је стигла команда да могу да пуцају ако на њих неко запуца, он је рањен – погођен из минобацача у ногу. Храбар човек који данас бије најтежу битку, опет, за живот, и, сваки дан – за боље сутра за своју децу.

Кућа је у њиховом власништву. Купатило је у лошем стању, као и веш машина и душеци – ово су ствари које би Раковићима најпре значиле да им се помогну. Вредна породица има 80 стабала јабуке и 70 стабала шљиве, као и 4 овце, па им је жеља била и неки мањи трактор са којим би могли да обрађују имање.

Помозимо овој породици која се бори кроз живот. Њихова воља и жеља да дођу бољи дани наишла је на донаторе наше организације из целог света. То је право решење за боље сутра! Помозимо им – сви по мало и учинићемо много!