СЗС у посети Србима у Темишвару

Представници Хуманитарне организације СРБИ ЗА СРБЕ посетили су у среду 9. децембра у Темишвару представнике Савеза Срба у Румунији. У више састанака са Србима у Темишвару представљен је рад организације Срби за Србе али такође упознали смо се и са досадашњим активностима Савеза Срба у Румунији који свакако представљају модел веома квалитетно организоване српске заједнице у региону и дијаспори. Обављен је састанак са председником Савеза Срба у Румунији господином Огњаном Крстићем, као и директором медија др Рајко Корњом.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Evropa/temisvar5.jpgПредставници наше организације срдачно су угошћени и у елитном ресторану Лојд на Тргу слободе у центру Темишвара чији је власник господин Јавор Радованковић, пореклом из Великог Градишта, један од стожера организовања и деловања Срба у Румунији.  https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Evropa/temisvar3.jpg

Надамо се да ће се сарадња са Србима у Румунији наставити и проширити у наредном периоду, а све у циљу прикупљања још веће помоћи за социјално угрожене српске породице широм Балкана али и подизању организационог нивоа српских заједница у Румунији и осталим земљама региона.